Hlavní obsah

Mišák věří ve větší podporu ostravských fandů. Ti ale budou Baník dál bojkotovat

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Na první půlrok v Baníku slovenský záložník Patrik Mišák moc dobře vzpomínat nebude. Do Ostravy přišel jako náhrada za krajana Jána Greguše, očekávání ale nenaplnil. Na hřiště se moc nedostával, čtyři celá utkání odehrál až v závěru zpackaného jara. Gól nedal a tak si musí počkat na nový ročník. Otázkou ale zůstává, jaký počet diváků bude Baník z hlediště podporovat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kotel domácích fanoušků při utkání Baník - Dukla ve 30. kole Synot ligy.

Článek

„Přišel jsem v zimě po zranění, potřeboval jsem nějaký čas, abych si zvyknul na nové prostředí. Snad to příští sezónu bude lepší a budu hrát více i lépe," přemítal 24letý záložník, který přišel v zimě do Ostravy z Trenčína.

K nové sezóně, do níž loni třináctý Baník vstoupí pod vedením nového kouče Radomíra Korytáře, vzhlíží slovenský středopolař s nadějí. „Jsou tu noví hráči a dost mladých. Věřím, že do kolektivu zapadnou. Přišel i nový trenér, který je zná. Věřím, že to bude lepší, než ten minulý půlrok," svěřoval se Mišák, který by rád předvedl ostravským fanouškům to, proč do Baníku přišel. „Máme několik hráčů, kteří mohou být tvůrci hry. Rád bych byl jedním z nich. Konkurence je velká a to je dobře," řekl Mišák.

Na minulou sezónu, kdy to na hřišti příliš nefungovalo, už moc vzpomínat nechce. „Bylo za tím více okolností. Náš výkon možná ovlivňovaly i některé věci v kabině, celkově ta atmosféra nebyla dobrá," nechtěl být konkrétní Mišák.

„Když jsem šel do Ostravy, věděl jsem že Baník má skvělé fanoušky, ale nestáli za námi. Při domácích zápasech nám chyběli, přitom jsme jejich podporu potřebovali. Když přijdou ve větším počtu, hraje se úplně jinak, než když jich je v hledišti dvanáct stovek. Ale to, co bylo, už neovlivníme. Je to pryč. Je potřeba se z toho poučit a soustředit se na to, co nás čeká," pověděl slovenský fotbalista.

Bojkot fanoušků pokračuje

Větší podpory fanoušků se ale Baník zřejmě nedočká ani v nové sezóně. K bojkotu domácích zápasů, které tvrdé fanouškovské jádro vyhlásil na začátku minulého jara, se v minulých dnech přidali i lidé ze sdružení Baník Baníku.

„Se vzrůstajícími obavami sledujeme situaci kolem FC Baník Ostrava, včetně kroků a prohlášení jeho čelních představitelů. Informace o stabilitě klubu, která zazněla z úst předsedy představenstva pana Šafarčíka při příležitosti začátku letní přípravy A týmu, jsou dalším z důkazů vážnosti situace. Přidáváme se k bojkotu domácích zápasů Baníku a doporučujeme to všem svým členům i dalším fanouškům," stojí v prohlášení sdružení.

Reklama

Související témata: