Hlavní obsah

Klokani udrželi Zlámala a testují čtyři případné posily

Rušno je na začátku týdne ve vršovickém Ďolíčku. V pondělí fotbalový klub Bohemians Praha 1905 podepsal smlouvy s brankářem Zdeňkem Zlámalem a záložníkem Milanem Jiráskem. V úterý dopoledne se pak na tréninku v Uhříněvsi představili čtyři noví hráči, které klokani otestují. Obránce Pavla Haška a tři cizince.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Zdeněk Zlámal.

Článek

Zdeněk Zlámal dochytal úspěšně jaro jako jednička, smlouvu však měl jen do konce minulého ročníku. A byl o něj zájem i jinde.

„Po zranění se Zdeněk dostal do formy a jsme rádi, že se nám ho podařilo udržet. Není tajemství, že měl i jiné nabídky z tuzemska a ze zahraničí. Proto vítáme, že si chce prodloužit svoji kariéru v Bohemce," libuje si na klubovém webu ředitel Ladislav Valášek.

Klokani sáhli také po Milanu Jiráskovi. Odchovanec Sparty vyrazil v 16 letech do Interu Milán. Na jaře mladý záložník hostoval v Baníku Ostrava, který na něj neuplatnil opci. V Ďolíčku ho čeká velký úkol, pomoci zacelit mezeru po odchodu klíčového Jakuba Rady.

Starý známý Hašek a tři cizinci

Nových tváří ale může být v kabině Bohemky ještě víc. Exklokan Pavel Hašek byl jednou z hlavních tváří mužstva, které vybojovalo v roce 2007 návrat do nejvyšší soutěže. Po působení v Dukle a naposledy v Českých Budějovicích je volným hráčem. Pokouší se restartovat kariéru po roční pauze zaviněné komplikovanou zlomeninou nohy.

Trenér Roman Pivarník testuje také podhrotového Uruguayce Alejandra Acostu, ofenzivně laděného Chorvata Tomislava Havojiće a Srba Danijela Morariju, který hraje levého obránce.

O případném dalším působení tohoto čtyřlístku se rozhodne v průběhu příštího týdne.

Reklama