Hlavní obsah

Našla Plzeň nového střelce? Je jedno, kdo dává góly, míní Kolář

Zase se trefil, znovu se postaral o gól a tím i plzeňskou výhru. „Nijak bych to nepřeceňoval, protože to bývá vždy ošemetné,“ odmítal Daniel Kolář, že by se stal právě on obávaným střelcem plzeňského týmu. Přitom se trefil jak v posledním kole loňské sezóny doma proti Jihlavě, tak i v prvních dvou soutěžních duelech sezóny nové. V Superpoháru proti Liberci, v ligové premiéře proti Slavii.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští fotbalisté Daniel Kolář a Jan Holenda se radují z prvního gólu Plzně.

Článek

„Jedno, kdo góly dává, důležité jsou výsledky," pochvaloval si plzeňský záložník, že i náročný duel s Pražany jeho tým zvládl a za obhajobou titulu vykročil vítězně.

„Dívali jsme se na Slavii na videu, jenže přátelské zápasy a mistrovská utkání jsou o něčem jiném. Pražané byli velice těžkým soupeřem. Hlavně ve druhé půli, kdy zjednodušili hru a zvýšili důraz, z čehož se rodily jejich šance. Nám navíc chvíli trvalo, než jsme se s jejím pojetím vyrovnali, a protože jsme ztráceli míče, nabízeli jsme jim příležitosti k vyrovnání," přiznával Daniel Kolář, že Viktoria se o tři body obávala.

On však vítězství zařídil. A stejně jako proti Liberci hlavou. „Náhoda. A hlavně je jedno, zda dám gól nohou, kolenem nebo ramenem, hlavně že to tam spadlo," kvitoval Kolář trefu, která ho dost bolela.

„Nevím, zda mě trefil bránící hráč loktem, nebo zda jsem se praštil o zem," vysvětloval svou grimasu po gólu, jímž dostal už po devatenácti minutách Plzeň do vedení. Obrana Slavie mu totiž nabídla dost prostoru k tomu, aby hlavou poslal míč do břevna, od něhož putoval za záda gólmana.

„Každý soupeř je na náš připravený. Brání, přehustí střed hřiště a nutí nás hrát po stranách. O to víc centrů chodí do šestnáctky a pak se tudíž nabízí víc možností dát gól hlavou," zdůvodňoval Kolář, proč všechny čtyři plzeňské branky v prvních dvou soutěžních zápasech nové sezóny přišly po úderech ze vzduchu.

„Ale byl jsem samozřejmě rád, že jsem se trefil. Šlo o důležitou zkoušku před úterní kvalifikací o Ligu mistrů v Izraeli. Prověřila nás Slavia i počasí, které bylo podobné tomu, co nás čeká v Izraeli, takže zápas svůj účel splnil. I proto, že náš výkon nebyl bez chyb, kterých se budeme muset vyvarovat," nechal se slyšet Daniel Kolář.

Reklama

Související témata: