Hlavní obsah

Chvátal prožil v dresu Slovácka těžkou premiéru. Uvidíme, co bude dál, řekl slovenský bek

Josef PešoutSport.czPrávo

Hektické dny prožil mladý fotbalový obránce Juraj Chvátal. Ve čtvrtek se dohodlo jeho hostování z pražské Sparty do FC Slovácko a následně už nastoupil za moravský tým k ligovému duelu v Teplicích. A byl také u inkriminovaného momentu, po němž rozhodčí nařídil penaltu proti hostům, a Slovácko inkasovalo první gól.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Martin Fillo (vlevo) a obránce Slovácka Juraj Chvátal v zápase 2. kola Synot ligy.

Článek

„Do té doby si domácí nevypracovali šance. Zápas by se vyvíjel jinak, kdybychom udrželi do poločasu stav 0:0. To, že jsem byl u toho pokutového kopu, mě mrzí, ale chlapci mi nic neříkali," svěřil se slovenský bek, který si odbýval premiéru v novém klubu.

„Absolvoval jsem s týmem dva tréninky. A byl jsem překvapený, že jsem hned šel na hřiště v Teplicích. Doufal jsem, že postupně dostanu příležitost, která přišla brzy. Snažil jsem se nezklamat důvěru trenéra. Uvidíme, co bude dál," zamýšlel se Chvátal.

A vstřebával dojmy ze zápasu. „Hrálo se mi celkem dobře. Chyby tam určitě taky byly, ale bylo to moje celé utkání po dlouhé době. Přál jsem si, abych do něj vstoupil třeba dobrou nahrávkou. Chvíli trvalo, než jsem rozdýchal a hlavně jsem chtěl vydržet devadesát minut," přibližoval svoje pocity.

Ve Spartě zatím nezanechal žádnou výraznou stopu. „Přišel jsem na Letnou ze Slovenska jako mladík. A nedostal jsem šanci ani v přípravě. Aspoň jsem absolvoval tréninky s áčkem, což je pro hráče v tak mladém věku dobrá zkušenost. Těší mě to, ale teď se soustředím na hostování ve Slovácku a doufám, že budu dál bojovat o místo v sestavě," dodal Chvátal.

Vondrášek: Gól po dlouhé době

Unavený, ale spokojený byl po zápase teplický záložník Tomáš Vondrášek. Nedlouho před koncem vstřelil pojišťovací gól domácích na 2:0. „Věřili jsme si, že to zvládneme. Poučili jsme se z předchozího duelu s Olomoucí. Bylo vidět, že jsme si proti Slovácku sáhli na dno. V kabině jsme seděli vyčerpaní. Ale s tím jsme do sezóny šli, že to bude bolet a že to bude na krev," popisoval.

Skóroval v lize po dlouhé době. „Brankář Slovácka předtím chytil tři tutovky, jednu i mně. Naštěstí jsem ho pak překonal. Trenér nás nabádá, abychom se koncentrovali na každý balón na hřišti. V hledišti jsem měl i rodinu a aspoň viděli gól, na který jsem čekal. Po zápase sice proběhly úvahy, že jsme mohli mít po dvou kolech šest bodů, ale buďme skromní. Kdybychom porazili Olomouc, třeba by to nevyšlo proti Slovácku, takže berme čtyři body jako realitu," rozvažoval Vondrášek.

Reklama

Související témata: