Hlavní obsah

Pracujeme na sehranosti mužstva, říká Nezmar o libereckých posilách

Liberec

Liberecký fotbal je v rozbíhající se sezóně plný změn, na čemž má „zásluhu“ i vedení klubu, které přivedlo řadu nových hráčů. „Registrační záležitosti ohledně doplňování kádru jsme zvládli, teď je prvořadá práce na sehranosti mužstva,“ řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Článek

Musíme začít pohárovým kláním Liberce s izraelským Hapoelem Kirjat Šmona. Jak na vás působí výhra 2:1 z domácího zápasu s výhledem do odvety?

Inkasovaný gól nám situaci značně komplikuje. Jsou to jednoduché počty. Výsledek 2:1 je ošidný, velmi dobrý by byl 2:0. Takhle je to pořád otevřená partie. Nicméně pokud chceme uspět, musíme obstát i v odvetě. Nečekaná nás v Izraeli nic snadného. Viděli jsme sice jejich některé zápasy na kempu v Holandsku, ale stejně jako Liberec přebudovávají tým.

Zažil jste jako hráč v pohárech podobnou výchozí pozici po prvním souboji jako nyní Liberec se Šmonou?

Nejsem moc dobrý statistik. Ale je to možné, nevzpomínám si.

Pojďme ke kádru. Jak bylo těžké přivádět a zapracovávat posily?

Relativně v pohodě jsme zvládli registrační otázky s tím spojené. Co se týče směrem ke hře, není to úplně ideální. Mnozí kluci přicházeli doslova na poslední chvíli a je potřeba, aby se sehráli.

Vydařený liberecký debut měl záložník Shala ze Sparty.

Vletěl do toho docela dobře. Navíc dal proti Izraelcům gól. Myslím, že ve středu hřiště by se mohl doplňovat s Davidem Pavelkou, který je větším pracantem a oběhá velký prostor. Shala je více ofenzivnější a má blízko k finální fázi.

Ze Sparty jste přivedli dokonce pět hráčů!

Je to věc jednání, rychlosti a pohotovosti. Celkem se nám to zdařilo. Ale to je šance pro všechny týmy, nejen pro nás.

Jak se pracuje se třemi brankáři v kádru?

Máme vyrovnané gólmany. Jejich nasazování do zápasů je otázkou formy a zdravotního stavu. Kdo bude chytat, necháme na trenérech. Liga i evropské poháry jsou těžkými soutěžemi a potřebujeme kvalitní obsazení brankářského postu.

Reklama

Související témata: