Hlavní obsah

Pavlenka už není vyvolený, Lafatovi tentokrát neodolal

Praha

Ještě deset minut před koncem utkání na Letné věřil, že trávník znovu opustí se vztyčenou hlavou. Třikrát nastoupil Jiří Pavlenka v ligovém duelu proti fotbalové Spartě a ani jednou neprohrál! Strážce svatyně ostravského Baníku se navíc mohl chlubit tím, že jako jeden z mála vyvolených dokázal v bojích o body odolat střeleckým eskapádám Davida Lafaty. Na jaře mu na Bazalech dokonce chytil penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jiří Pavlenka během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Během chvilky ale bylo všechno jinak. Baník se v sobotním podvečeru už téměř radoval z další bodové loupeže na Letné, když míč po rohovém kopu a hlavičce vyhlášeného kanonýra přistál přesně u Pavlenkovy pravé tyče. „No tak už mi ho dal taky," hořce si povzdechl třiadvacetiletý gólman.

Do řeči mu pár minut po zápase nebylo ani trochu. A nebylo divu. Jeho tým po inkasované brance totálně zkolaboval.

„Začali jsme dobře, poločas jsme uhráli v pohodě. Měli jsme šance, dali jsme gól. Po něm to bylo z naší strany ale už jen čekání," lamentoval Pavlenka. Zdálo se, že jeho spoluhráči úplně odešli fyzicky. „V kondici to nebylo," tvrdil brankář rezolutně, ale připouštěl: „Když pořád jen běháte bez balónu, na pohodě to moc nepřidá..."

Reklama