Hlavní obsah

Jarolím chtěl stopery zastřelit. Dělali strašné chyby, láteřil

Ostrava

I ve třetím utkání sezóny šli fotbalisté ostravského Baníku do vedení, znovu jej ale nedotáhli do vítězného konce. Po obratech v Brně a na Letné, pustil Baník doma proti Mladé Boleslavi dokonce dvoubrankové vedení. Jedinou útěchou pro Ostravany může být, že tentokrát z toho byl alespoň bod. „To je ale opravdu to jediné, co nás může těšit,“ soukal ze sebe kapitán Baník Michal Frydrych.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zprava Francis Narh (Baník) v souboji s Janem Šislerem z Boleslavi.

Článek

Lepší vstup do prvního domácího zápasu si Baník nemohl ani vysnít. Zatímco ostatní hráči se těžce vypořádávali s třicetistupňovým vedrem, Ghaňan Francis Narh si horka užíval a dvěma výstavními trefami rozjásal asi šest tisíc fanoušků, kteří si našli cestu na Městský stadión do Vítkovic. „U nás je pořád teplo, proto když se oteplí, tak se mi hraje mnohem lépe. Čím je větší teplo, tím lepší formu cítím," řekl útočník Baníku Narh.

Dvougólové vedení ale Baníku nestačilo. „V prvním poločase jsme měli v defenzívě obrovské problémy a z toho vyplynul i první gól, který jsme inkasovali. Celkově jsme podali kvalitní výkon, ale s naší defenzivou jsem spokojený nebyl. Asi budeme muset dávat pět gólů na zápas a doufat, že jich tolik nedostaneme," zlobil se domácí trenér Radomír Korytář.

Podobné výhrady měl ale také kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím. „Stopeři dělali strašně moc chyb, nebylo to z jejich strany dobré. V utkání s Brnem to bylo podobné, ale tam jsme alespoň neinkasovali. Měl jsem chuť je zastřelit," huboval Jarolím.

Hrdina si řekl o střídání

Zatímco z obran trenérům šedivěly vlasy, útočníci se činili. Na straně Ostravy především Narh, autor dvou gólů. „Jeho výkony mě nepřekvapují, znám ho a vím, že je to velmi kvalitní hráč. Škoda, že jsem ho musel střídat. Už v týdnu si stěžoval na natažený úpon a v poločase si řekl o střídání," přiblížil domácí kouč.

Mladoboleslavskou vyrovnávací branku obstaral Skalák, pro něhož to byla už druhá trefa v sezóně. V zápase kromě branky nastřelil i dvě břevna. „Jsme zklamaní. Klidně jsme tady mohli vyhrát 6:0. Škoda toho trestňáku, který skončil na břevně," pověděl Skalák, který vyrovnával už ve chvíli, kdy byl na hřišti Milan Baroš. Kouč Jarolím poslal exostravského útočníka, i kvůli nepříznivému vývoji, do zápasu nezvykle brzy už v poločase. „Sázel jsem na jeho ostravskou minulost. Hodně toho tady prožil a věřil jsem, že se vyhecuje," připustil Jarolím.

„Pocity po návratu do Ostravy v jiném než baníkovském dresu jsou smíšené. Baník je pro mě srdeční záležitost, ale musel jsem se od toho na těch devadesát minut oprostit. Asi je ten bod zasloužený. Za tohoto počasí obracet ze stavu 0:2 je velmi těžké. Ale šance jsme měli," líčil Baroš.

Reklama