Hlavní obsah

Musíme si chyby pořádně vyříkat, tvrdí ostravský stoper Kaša

Vítkovice

V nově budovaném týmu ostravského Baníku si jednadvacetiletý Filip Kaša vybojoval místo ve stoperské dvojici s Martinem Kouřilem. Svými výkony si říká o reprezentační dres jednadvacítky. Co mu však kalí radost, jsou bodové ztráty Baníku v dobře rozehraných zápasech. Platilo to i v sobotu s Mladou Boleslaví, nad kterou vedla Ostrava při ligové premiéře na Městském stadiónu ve Vítkovicích už 2:0, ale nakonec se musela spokojit s bodem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ostravský zadák Filip Kaša (vlevo) v souboji se Sparťanem Josefem Hušbaureem během 2. kola Synot ligy.

Článek

Čím si vysvětlujete, že jste zápas s Mladou Boleslaví nedotáhli ke třem bodům?

Do utkání jsme vstoupili výborně. Francis Narh dal dva pěkné góly. Po tom druhém jsme úplně přestali hrát. Inkasovali jsme po sérii našich chyb a vyrovnávací branku jsme si dali nešťastně sami. Soupeř měl také šance ze standardek, ale my jsme v závěru tlačili, bohužel ten vítězný gól už jsme nedali.

Ale Mladá Boleslav vás chvílemi dostávala pod tlak...

Boleslav ne, pod tlak jsme se dostávali sami vlastními chybami. Vyloženou šanci neměli.

Spolu s Martinem Kouřilem jste chodili i na hrot útoku. To byl taktický záměr, nebo zoufalá snaha otočit skóre?

Chtěli jsme vyhrát, proto jsme se snažili podpořit útok, dát gól. Trenérský záměr to nebyl.

Jak se vám hrálo na Milana Baroše, který se hodně pohyboval ve vašem prostoru?

Těžko, protože on má výborné pokrytí míče, je zkušený a rychlý, ale k ničemu se nedostal.

Třeba proto, že ho znáte?

I proto. Vždyť jsme spolu hráli skoro rok. On zná mne, já jeho, ale důležité je, že se nedostal do šance. Zakončení má výborné.

Stihli jste si něco říct?

V průběhu zápasu ne, na to nebyl čas. Pozdravili jsme se po zápase. Milan si vyměnil dres s Danielem Holzerem.

Baník ztratil body ve třetím dobře rozehraném utkání v řadě. Blízko k bodům a třeba i k výhře jste měli v Brně, na Spartě a s Boleslaví jste promrhali dvougólový náskok. Čím si to vysvětlujete?

Bohužel, máte pravdu. V Brně jsme hráli výborně, ale srazila nás penalta. Na Spartě jsme neudrželi deset minut před koncem vedení, a pak ani bod. A s Boleslaví... To je největší škoda, ztratit dvougólové vedení. Čím to je, fakt nevím, kdybychom to věděli, tak to nedopustíme. Myslím si, že nám chybí především zkušení hráči, kteří by naši hru uklidnili.

Nějak to ale řešit musíte...

Musíme si chyby pořádně vyříkat, protože jeden bod ze tří dobře rozehraných zápasů je málo. Nehrajeme špatně, ale výsledky dobré nejsou. Věřím, že jsme schopní to zlepšit.

Jak se vám hraje na novém stadiónu?

Bazaly to nejsou... Ale všechno je tu nové, moderní zázemí, krásný stadión. I když nebyl plný, atmosféra byla perfektní, lidé, co přišli, nám fandili. Moc bychom si přáli, aby jich příště přišlo ještě víc.

Reklama