Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:0Oslavenec Ščasný dostal dárek, jeho Sparta vede tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dočkal (penalta) 1 : 0
45. Dočkal (penalta) 2 : 0
75. Lafata 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Právě na den zápasu se Zlínem připadly 58. narozeniny trenéra Zdeňka Ščasného. Když už mu tedy fotbalisté Sparty nezvládli poblahopřát postupem do play off Ligy mistrů, zbyl jim jasný úkol - porazit aspoň nováčka, který po dvou kolech jako jediný bez ztráty bodu vedl tabulku Synot ligy. Gratulaci vzali Letenští zodpovědně a vyhráli 3:0. Kouč tak dostal jako dárek posun na první místo, kde jeho tým vydrží minimálně do pondělních dohrávek Liberce a Jablonce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal proměňuje nařízenou penaltu v ligovém utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Všechno jim hrálo do not, protože již v 6. minutě vedli. Hájek fauloval Dočkala, který nedal na fotbalový zákon, že postižený hráč penaltu kopat nemá, a jistě ji proměnil.

Proti odvetě s CSKA Moskva nehrál Holek a Matějovský usedl jen na lavičku. Pro Ševce byl duel na Letné velkou zkouškou a vcelku snadno pouštěli vicemistra do šancí. Dvě zahodil Fatai, další Frýdek. Slalom v šestnáctce nezavršil ani Hušbauer.

V nastavení pak poločas promarněných příležitostí korunoval Fatai. Běžel na brankáře úplně sám, ale ani na dvakrát Dostála nepřekonal. Spartu to ale nemrzelo, protože sudí Hrubeš vzápětí odpískal další penaltu, tentokrát hodně přísnou. Dočkal ji znovu proměnil, ale už s velkým štěstím - Dostál si na míč sáhl, přesto balon za čáru prošel.

Po přestávce favorit v zahazování tutovek pokračoval. Také zlínský kapitán Železník ovšem spálil nemožné a Hájek dokonce trefil hlavou břevno. Vácha na to reagoval technickou střelou do tyče...

Sparta z předchozích deseti domácích zápasů v lize se Zlínem devětkrát vyhrála a jen jeden prohrála. Na další bodovou loupež si budou muset Ševci ještě počkat. Po návratu do nejvyšší soutěže poprvé prohráli, ale nemají se za co stydět, třeba Poznar měl aspoň k čestné trefě také hodně blízko.

Pražané si po zaváhání Plzně udělali příjemný večer, třetí gól po nezištné Hušbauerově asistenci přidal kapitán Lafata.

3. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Fastav Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 6. a 45.+1 obě z pen. Dočkal, 76. Lafata. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, J. Paták. ŽK: Frýdek, Mareček, Konaté, Costa, Vácha - Hájek, Kopečný, Jugas. Diváci: 7960.
Sparta: Bičík - Mareček, Costa, Hybš - Frýdek (46. Steinhöfer), Vácha, Hušbauer, Dočkal, L. Krejčí (63. Konaté) - Lafata, Fatai (76. Matějovský). Trenér: Ščasný.
Zlín: S. Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Kopečný (71. Jordan), Janíček, Holík (54. Živulič), Koreš (79. Hubáček) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: