Hlavní obsah

Ligové milníky: Šilhavého žolík Hadaščok přihrál v derby titul Liberci

Podještědské derby napíše v neděli na Střelnici další díl. Právě vzájemnému duelu Jablonce s Libercem v ročníku 2011/2012 je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy. V prestižním duelu tehdy zazářil liberecký náhradník Vojtěch Hadaščok, který dvěma góly významně přispěl k tomu, že Slovan úspěšně dotáhl svou cestu za třetím mistrovským titulem.

Podještědské derby, v němž Liberec udělal velký krok k mistrovskému titulu.Video: synotliga.cz

 
Článek

Dva těžké kroky k titulu. Nejprve v předposledním kole prestižní derby v Jablonci, v posledním dějství potom doma přímý střet s Plzní o mistrovskou trofej.

„Byl to velice nervózní zápas. Potřebovali jsme vyhrát, aby nám z posledního utkání stačil jen bod. Šel jsem do hry na posledních 30 minut a hned po chvíli se mi po centru podařilo skórovat. Propukla euforie, Jablonec se potom hnal do útoku a my dali na konci další gól. Tím jsme se přiblížili titulu a získali tři body. Všichni tenkrát skákali radostí," vzpomíná po letech Vojtěch Hadaščok, který je momentálně ze Slovanu na půlročním hostování v Příbrami.

Titul stvrdila remíza s Plzní

Zápas na jablonecké Střelnici se přitom pro hosty dlouho nevyvíjel dobře. Pak ovšem kouč Jaroslav Šilhavý po hodině hry tasil nečekaný trumf. Mladíka, jenž měl do té doby na kontě necelé tři desítky ligových startů.

Hadaščok se představil jako dokonalý zabiják. Již po dvou minutách otevřel skóre a v samém závěru pak zpečetil triumf Slovanu 2:0. Pro zisk titulu byla tato výhra stěžejní. Liberec o tři dny později remizoval 0:0 s Plzní a slavně dokráčel ke svému třetímu titulu v novodobé historii.

Šilhavý na rozdíl od Hadaščoka ani v neděli v Podještědském derby chybět nebude, znovu však na lavičce Jablonce...

Reklama