Hlavní obsah

Kaša si po vyloučení nezahraje tři zápasy, Škoda vynechá dva duely

Praha
Aktualizováno

Ostravský fotbalista Filip Kaša dostal od disciplinární komise FAČR trest na tři utkání za vyloučení v ligovém duelu se Zlínem za hrubé nesportovní chování. Brněnský útočník Michal Škoda byl za podobné provinění v zápase s Olomoucí potrestán zastavením činnosti na dva starty.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva obránce Filip Kaša z Baníku a mladoboleslavský útočník Milan Baroš.

Článek

Jednadvacetiletý Kaša v 60. minutě v sobotu ve Zlíně v souboji mimo míč udeřil do obličeje protihráče, za což mu sudí udělil rovnou červenou kartu. Kvůli trestu přijde o zápasy se Slavií, Duklou a Jabloncem. Pro Baník by to mohl být o to větší problém, pokud se potvrdí spekulace, že druhý ze stoperů Michal Frydrych je na odchodu.

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s jabloneckým záložníkem Jánem Gregušem, který měl být podle delegáta zápasu vyloučen v duelu s Libercem.

Řízení bylo zahájeno také se Zlínem kvůli nedostatečné pořadatelské službě v duelu s Ostravou, který musel být kvůli výtržnostem fanoušků Baníku přerušen. Také Mladá Boleslav byla pozvána na příští zasedání kvůli pořadatelské službě v zápase se Spartou. Naopak Sparta, Baník a Olomouc budou vysvětlovat chování svých fanoušků.

Komise také udělila pokutu Bohemians Praha 1905 ve výši 20 tisíc korun za to, že jejich fanoušci v zápasech se Zlínem a Olomoucí vhazovali předměty na hřiště.

Ve druhé lize si kvůli trestu za červené karty nezahrají jednou Martin Toml z Vlašimi a Miroslav Hendrych z Vyšehradu.

Reklama