Hlavní obsah

Magera dvěma góly oslavil blížící se narození potomka

Mladá Boleslav

Kapitán mladoboleslavských fotbalistů Lukáš Magera bude mít zřejmě během reprezentační pauzy hodně důvodů k oslavám. V páteční předehrávce 5. kola dvěma góly pomohl k výhře 5:2 nad Zlínem a navíc v nejbližších dnech očekává narození potomka. I proto gól slavil s míčem pod dresem připomínajícím těhotenství.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Střelec Lukáš Magera z Mladé Boleslavi (vlevo) a jeho spoluhráč Jiří Skalák se radují z gólu v utkání proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

"S přítelkyní čekáme rodinu, každým dnem se to má narodit. Termín je v úterý, oba se už nemůžeme dočkat," řekl Magera po utkání novinářům.

V duelu se Zlínem byl klíčovou postavou Mladé Boleslavi. Nejprve otevřel skóre po rohovém kopu a následně gólem na 3:1 definitivně rozhodl o zisku tří bodů a výhře nad do té doby zlobivým Zlínem.

"Byl to těžší zápas, než ukazuje skóre. Zlín čekal na naše chyby, kterých bylo hodně. Měli šance, ale nás podržel brankář Šeda. Uklidnili jsme se až třetí brankou a nakonec to dopadlo takovým výsledkem," hodnotil Magera. "Ale zase jsme inkasovali dvě branky. Naštěstí také dáváme góly, ale je to škoda. Musíme na tom zapracovat, protože jinak hrajeme dobrý fotbal, který se musí lidem líbit," dodal.

Při třetím gólu napřáhl z 18 metrů, i když měl po levé ruce úplně volného spoluhráče Jiřího Skaláka. "Viděl jsem, že je tam volný, ale obránce na něj už reagoval, proto jsem zkusil vystřelit. Naštěstí to vyšlo, protože by mě lidi jinak sežrali," usmíval se Magera.

Ještě předtím mohl dát parádní gól nůžkami, ale míč ideálně netrefil. "Chyběl kousek a mohl jsem to trefit. Škoda. Kdybych to trefil, tak kandiduji na gól roku. Hlavní je, že máme tři body a máme klid do pauzy," řekl. Z akrobatického pokusu si však odnesl naraženou ruku, navíc na hlavě má i dva čerstvé stehy ze srážky s protihráčem Jakubem Jugasem. "On ale dopadl hůř, asi má zlomený nos. Snad bude v pohodě," dodal.

Reklama

Související témata: