Hlavní obsah

Musíme k remízám už přidat tříbodový zápas, ví trenér Bohemky Pivarník

Karel FeltPrávo

Čtyřikrát v řadě remizovali fotbalisté Bohemians 1905. Pomyslnou korunu remízových králů v lize ale nechtějí. Mrzí je hlavně domácí ztráty, které pak devalvují body z venku. Trenér vršovických Klokanů Roman Pivarník si to uvědomuje a mrzí ho sobotní výsledek 1:1 s Příbramí v zápase, v němž byl jeho tým jasně lepší...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Roman Pivarník při utkání s Příbramí.

Článek

Mrzí vás hodně ztráta dvou bodů s Příbramí?

Mrzí. Pro nás je velká škoda, že jsme utkání nezvládli výsledkově. Byli jsme dobří. Dařilo se nám vytvářet si šance. Většinu utkání jsme dominovali, hráli dobře kombinačně, byli aktivní, ale bohužel jsme nepřidali další gól. Naopak jsme z jednoduché situace sami inkasovali.

Co byste hráčům vytkl?

Ono vlastně není co jim vytknout. Do zápasu dali hráči všechno. Snad jen to, že neproměnili šance, chyběl jim větší zabijácký instinkt při zakončení. Už ve druhé minutě měl gólovou šanci Jirásek, další pak Schick. Přišly i další příležitosti, ale selhali jsme v koncovce i v dalších momentech. Šancí jsme měli na jeden zápas až moc. Měli jsme nějaké proměnit.

Pátý zápas a opět jsme neuhráli vzadu nulu...

Bohužel, to mě také mrzí. Pokud dáme víc gólů, než dostaneme, bude to dobře, ale když další nepřidáme, musíme vzadu uhrát nulu. Je špatné, když z jedné maximálně dvou střel na bránu inkasujeme. My jsme couvali do brány, místo abychom vystoupili proti hráči s míčem.

Bohemka remízovala počtvrté v řadě. To vás asi neuspokojuje...

Čtyřikrát jsme neprohráli, ale hraje se o tři body, takže nám nějaké vítězství chybí. Doma ztrácíme hodně bodů a sbírat bod po bodíku je málo.

Není to deprimující, neustále remízovat?

Remízovat není deprimující, neprohrál jste, i když je lepší dvakrát vyhrát a mít šest bodů. Mužstvo se tvoří, poprvé jsme hráli systém 4 - 4 -2 a oba útočníci spolu hráli v lize poprvé. Je to pro hráče složité. I když jsme byli dobří v kombinaci, viděl jsem tam pořád hodně nedorozumění. V minulé sezóně jsme měli problémy v domácích zápasech a zatím to vypadá, že se situace opakuje. Musíme na tom zapracovat a přidat už tříbodové zápasy. Hlavně ty domácí musíme vyhrávat.

Co se s tím dá v nadcházející reprezentační pauzedělat?

Pokračovat v trendu, který jsme nastolili a výkonech jako proti Příbrami. Musíme zapracovat na defenzívě, zlomit to i v ofenzívě a dávat víc gólů.

Devatenáctiletý útočník Patrik Schick odehrál poprvé celé utkání, nahrál na gól, sám měl šance. Jak jste s ním byl spokojený?

Byl jsem s ním velmi spokojený. Odvedl velký kus práce. Škoda, že nedal alespoň jeden gól. Dobře vyřešil situaci před Bartkovým gólem. Obránce ho stínoval, on si táhl míč, nesnažil se propálit ho pozemi, ale chytrým obloučkem ho poslal na vzdálenější tyč, kde byl Bartek. Situaci vyřešil fantasticky. Škoda akce, kdy jsme šli do přečíslení. Míč si dal moc daleko, a pak už nešlo přesně přihrát. Ale je mladý, pracovitý, půjde nahoru.

Reklama

Související témata: