Hlavní obsah

Sparta - Dukla 2:0Lídr tabulky se výhrou v malém derby naladil na odvetu v Thunu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Krejčí 1 : 0
56. Lafata 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Doma s Duklou neprohrávají ani neinkasují. Fotbalisté Sparty v 5. kole Synot ligy potvrdili pozitivní bilanci, jež v malém derby mají, a před pohárovou odvetou v Thunu vyhráli 2:0. Letenští tak zvýraznili své vedení v tabulce, mají o tři body více než druhé Slovácko. Skóre otevřel nový hlavičkový specialista Krejčí, výhru pak svým pátým podzimním gólem potvrdil kapitán Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí oslavuje svůj gól v utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Letenští k velkým rošádám v sestavě tři dny po partii s Thunem nesáhli. Do základu se vrátil v poháru potrestaný Matějovský a na pravém kraji obrany se objevil Steinhöfer, takže Mareček se mohl posunout do zálohy.

Sparta začala svižně, ve vápně zahrozil Frýdek, po rohu Steinhöfer a po spolupráci obou pak Frýdek hlavičkoval na horní síť. V 19. minutě o sobě dal poprvé vědět i Lafata, ale hlavou ani on branku netrefil. Po Lafatově přistrčení měl výhodnou pozici Dočkal, ale také přestřelil. Domácí podpořili svůj nápor spoustou centrů do vápna, pokaždé jim ovšem něco chybělo.

Právě centrovaný míč ale nakonec Spartě k vedení pomohl. Aktivní Steinhöfer se nenechal odradit předchozími nezdary, ve 41. minutě posadil míč na hlavu Krejčímu a nevysoký záložník se trefil přesně do protipohybu brankáře Rady.

Deset minut po přestávce si favorit vedení pojistil. Lafata nejprve pohotovou střelou trefil tyč, potom se však už mohl radovat. Před prázdnou branku dostal centr od Krejčího, ke zpracování se štěstím použil snad i sedací část těla a dotlačil balon za čáru.

Stranou nechtěl zůstat ani Dočkal, v závěru však na rozdíl od čtvrtečního duelu s Thunem orazítkoval z přímého kopu jen břevno.

Fotbalová Synot liga - 5. kolo:
Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 41. L. Krejčí, 56. Lafata. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, J. Paták. ŽK: Lafata, Mareček - Štetina, Berger, Marek Hanousek, Miloševič. Diváci: 9142.
Sparta: Bičík - Steinhöfer, Holek, Costa, Hybš - Mareček, Matějovský (78. Litsingi) - Frýdek, Dočkal, L. Krejčí - Lafata (87. Fatai). Trenér Ščasný.
Dukla: F. Rada - Jurendič, Štetina, Jeřábek, Vrzal - Čajič (59. Tetour), Marek Hanousek (79. Miloševič), Považanec - Berger, Beauguel, Jakub Mareš (61. Néstor). Trenér Kozel.

Reklama

Související témata: