Hlavní obsah

Kouč Krejčí slavil s Plzní i v lize: Nabádal jsem kluky, že šance přijdou

Plzeň

Dva zápasy, dvě výhry. Lépe pro kouče Karla Krejčího angažmá v Plzni nemohlo začít. Po hladké pohárové výhře nad Novým Sadem se však na nedělní ligový triumf jeho svěřenci pořádně nadřeli. Odpor Olomouce zlomili až v samém závěru.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský Milan Petržela (uprostřed) se snaží projít přes olomouckého Jana Navrátila. Vlevo přihlíží František Rajtoral.

Článek

„Jsem spokojený s výhrou, byl to důležitý zápas, tři zápasy v lize jsme nevyhráli. I když vítězství se nerodilo lehce, naráželi jsme na zhuštěný obranný blok Olomouce. Vytvořili jsme si převahu, ale když už jsme se dostali do šance, pochytal to výborný brankář Buchta," řekl Krejčí.

Mužstvo o přestávce nabádal k trpělivosti, což se nakonec domácím v závěru vyplatilo. „Nabádal jsem kluky, že jejich šance přijdou, jsme rád, že to přišlo, byť až na konci," doplnil Krejčí.

Kalvoda byl zklamaný

Přijít o bod na půdě mistra v samém závěru, je k naštvání. Hostující kouč Leoš Kalvoda byl také notně zklamaný. „Věděli jsme, co nás v Plzni čeká, viděl jsem Viktorku proti Slovácku i v Evropské lize proti Novému Sadu. Jenže když už jsme tak dlouho drželi nerozhodný výsledek, mrzí to hodně," povzdechl si Kalvoda.

Jeho tým sice precizně bránil, ovšem dopředu toho příliš nepředvedl. Podle kouče však hluboká defenziva nebyla v plánu. „Plzeň nás k tomu donutila. Klukům ale nemůžu nic vyčíst, je to prostě fotbal, dostali jsme dva góly na konci," dodal Kalvoda.

Reklama

Související témata: