Hlavní obsah

Trpišovského šťastná intuice pomohla Bakošovi ke dvěma gólům

Liberec

Původně neměl ani nastoupit a nakonec v roli střídajícího hráče se stal útočník Marek Bakoš díky dvěma vstřeleným gólům hrdinou zápasu mezi fotbalisty Liberce a Teplic. Šel na hřiště ve dvacáté minutě místo zraněného záložníka Zdeňka Folprechta a postupně převzal střeleckou režii severočeského derby, v němž Slovan vyhrál 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Marek Bakoš se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

„Chtěli jsme střídat post za post s tím, že jako první náhradník mě napadl Shala, který byl rychle připraven. Už to svítilo na tabuli a stál v dresu u lajny, ale pět vteřin před tím, než měl vběhnout na trávník, jsem se rozhodl pro Bakoše. Oblékl si chrániče, udělal jeden dřep a poslal jsem ho do hry," líčil liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

„Byla to asi moje šťastná intuice, že nám Marek pomůže. Chtěl moc hrát a byl to jeho zápas. Nazval bych to „faktor Bakoš", protože Marek není jen střelec, ale i skrytý vůdčí typ," chválil trenér protřelého útočníka. Blíží se Bakošova forma té, jakou předváděl před několika lety v Plzni? „Snad se k ní znovu propracovává, ale aby zopakoval svou špičkovou éru, to by musel dát ne dva, ale tři góly," usmíval se Trpišovský.

Měl mít hattrick?

Mnoho však nescházelo a Bakoš skutečně mohl dosáhnout na hattrick. „Branky byly tři, ale jedna neplatila," zmínil nepřehlednou situaci v prvním poločase. „Myslím, že to měl být gól. Bavili jsme se o tom s rozhodčími, jestli šlo o ofsajd, nebo ne. Nakonec to neuznali a byl jsem nahněvaný. Pak mě ale zápal pohltil a nastartoval. Podařilo se mi dvakrát skórovat," rozebíral hrdina utkání.

„Bylo by pěkné, kdyby mi vyšel regulérní hattrick, ale spíš jsme se týmově soustředili na to, abychom neinkasovali a uhlídali dvoubrankový náskok," podotkl Marek Bakoš. Ocenil výkon brankáře Koubka. „Říkali jsme si, že už je na čase odehrát ligový zápas vzadu s nulou. Obrana doznala oproti minulému utkání dvě změny, ale Tomáš nás podržel a vrátili jsme mu to obětavostí. Je to vzpruha pro defenzivu," liboval si.

Svoji současnou roli v mužstvu Bakoš nepřeceňuje. „Hlavně mě zajímá, aby lidi kolem týmu i diváci byli v pohodě. A nyní se už koncentrujeme na čtvrteční pohárovou odvetu ve Splitu. Tam se rozhodne, jestli vydržíme na evropské scéně až do konce podzimu," vystihl útočník libereckou prioritu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články