Hlavní obsah

Fořt zajistil Slavii remízu v Liberci

LIBEREC

Plány fotbalistů pražské Slavie na ztenčení náskoku lídra první ligy z Liberce v sobotu nevyšly. 'Sešívaní' v parádním ofenzivním představení na severu Čech nicméně remizovali 3:3 a jako první celek si během podzimní části soutěže odvezli z hřiště Slovanu bod. Vyrovnávací branku Slavie vstřelil v 90. minutě Pavel Fořt.

Článek

I přes sněhovou nadílku, kterou bylo z pátku na sobotu Česko obdařeno, se v Liberci hrálo na dobře připraveném trávníku. V základní sestavě Slavie chyběl unavený Fořt a potrestaný Kozáčik, kterého v brance nahradil Slovinec Šeliga.

Už úvod zápasu naznačil, že se proti sobě postavily ofenzivně laděné týmy a záhy po úvodním hvizdu tribuny zašuměly při ráně Papouška, která však mířila zcela mimo branku Slavie.

Další minuty patřily hostům, kteří však nedokázali přetavit tlak v úvodní gól, a tak skóre zápasu otevřeli domácí. Šeliga si ve 12. minutě vyběhl daleko z branky pro centrovaný míč, který ale ve vzdušném souboji neudržel v rukavicích a Holenda se do zívající brány nemýlil.

Střídající Fořt přinesl bod

Domácí úvodní gól nastartoval a zvýšit mohl Papoušek, jehož střelu ale vykopl z brankové čáry Švento. Ve 20. minutě už Liberec vedl o dvě branky, když Švento neubránil Hološka. Slavia nicméně zbraně nesložila a po půlhodině hry stáhla náskok zásluhou Hrdličky.

O dvě minuty později ale hosté vedli opět o dva góly, když v ofsajdové pozici utekl za obranu Slavie Holenda a vyraženou střelu s klidem doklepl za Šeligova záda Zbyněk Pospěch. Slávisté mohli snížit ještě v záběru první půle, Pešír ale v nadějné pozici netrefil míč podle představ.

Ofenzivní koncert odstartoval i druhou půli a větší aktivita na kopačkách hostů vedla ke snížení, když neobsazený Pešír s ledovým klidem překonal pasivní libereckou obranu. Pražané poté dostali soupeře pod drtivý tlak a nakonec svou snahu korunovali vyrovnáním, když v 90. minutě dopravil míč do branky s pomocí libereckého obránce střídající Fořt.

Liberec tak poprvé během podzimní části nezískal doma všechny body. Slavia na svého sobotního rivala ztrácí tři kola před koncem podzimu stále šest bodů.

Slovan Liberec - Slavia Praha 3:3 (3:1)
Branky: 11. Holenda, 20. Hološko, 33. Pospěch - 30. Hrdlička, 49. Pešír, 90. Fořt. Rozhodčí: Damková - Filgas, Ondo. ŽK: Hološko - Krajčík, Latka. Diváci: 5485.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů (46. Hamouz) - Hološko (59. Hochmeister), Papoušek, Hodúr, Pudil - Pospěch (78. Matula), Holenda. Trenér: Lavička.
Slavia: Šeliga - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček (80. Zábojník) - Piták, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček (86. Adauto), Pešír (75. Fořt). Trenér: K. Jarolím.
TABULKA
Gambrinus liga - 13. kolo
sobota
Liberec - Slavia 3:3
Ostrava - Jablonec (17:00)
Slovácko - Olomouc (17:00)
Sparta - Mladá Boleslav (17:00)
neděle
Jihlava - Zlín (13:30)
Brno - Plzeň (17:00)
Most - Příbram (17:00)
pondělí
Blšany - Teplice (16:40)

Reklama

Související témata: