Hlavní obsah

Kanonýr z Edenu a liberecký Klopp ovládli srpen

Praha

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za úvodní měsíc sezóny byl zvolen Milan Škoda. Útočník Slavie dostal v hlasování fanoušků přednost před Davidem Lafatou ze Sparty a Tomášem Bergrem z Dukly a celkově vyhrál anketu Ligové fotbalové asociace potřetí v kariéře. Mezi trenéry za srpen vyhrál Jindřich Trpišovský z Liberce, který prožívá vydařenou ligovou premiéru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský během tréninku před duelem s Hajdukem Split.

Článek

Kde by Slavia byla bez jeho gólů... Milan Škoda se před reprezentační přestávkou probil do čela tabulky střelců fotbalové Synot ligy a znovu nechybí v nominaci národního týmu. V anketě Hráč měsíce získal v srpnu nejvíc hlasů a stal se vůbce prvním fotbalistou, jemuž se podařilo získat trofej třikrát.

„Mám velkou radost. Především proto, že mě podpořili fanoušci a díky jejich hlasům jsem zvítězil. Mohu upřímně říci, že si této ceny vážím. Všem chci poděkovat," vzkázal slávistický střelec.

Škoda obdržel celkem 2908 hlasů, jeho rival z Letné David Lafata jich dostal o 590 méně. Tomáš Berger z Dukly získal 2174 hlasů.

Nováček hned sklízí úspěchy

Cena pro nejlepšího trenéra měsíce míří do Liberce, kde se daří Jindřichu Trpišovskému. Kouč má za sebou první měsíc v české nejvyšší soutěži a jako první nováček získal cenu hned v prvním měsíci svého působení v Synot lize.

O Trpišovském se rychle začalo mluvit jako o libereckém Kloppovi. Jeho Slovan je společně se Spartou jediným neporaženým celkem a v Evropské lize dokráčel bez ztráty bodu do základní skupiny. V ní se může těšit na souboje s Marseille, Bragou a Groningenem.

„Je to pro mě velikánské překvapení. Cenu vnímám jako velký úspěch, za který bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří pro mě hlasovali. Zároveň chci poděkovat všem v našem klubu, kteří se na našich výsledcích podíleli," poukázal Trpišovský.

Rozdíl mezi ním a druhým Bohumilem Páníkem byl velmi těsný. Kouč Slovanu obdržel 2669 hlasů, jeho kolega ze Zlína 2405. Bronzovou příčku obsadil zkušený Svatopluk Habanec ze Slovácka, kterému tentokrát nestačilo 2273 hlasů.

Reklama

Související témata: