Hlavní obsah

Baník chtěl posily, místo toho možná přišel o Ježdíka

Jiří TomaškovičPrávo

Poslední tým ligové tabulky Baník Ostrava chtěl v reprezentační přestávce posílit stávající kádr, místo toho ale možná přijde o Václava Ježdíka, jenž měl být jedním z lídrů sestavy. Ten byl v Baníku na měsíčním hostování s následnou opcí z pražského Střížkova, ostravský management ale nezvládl dořešit jeho přestup. Ježdíkovi hostování skončilo a kvůli zablokovaným přestupům je jeho přestup v tuto chvíli nemožný

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Václav Ježdík z Baníku a Ondřej Zahustel z Boleslavi.

Článek

„S hráčem i jeho předchozím klubem jsme domluveni na jeho dalším působení, realizaci transferu však momentálně brání rozhodnutí Arbitrážní komise FAČR o zastavení přestupů do našeho klubu," připustil mluvčí Baníku Tomáš Svoboda.

Možný konec angažmá Ježdíka přichází ve chvíli, kdy klub po výbuchu v Rýmařově přeřadil Tomáše Vengřinka a Martina Foltyna do juniorky, odkud povýšili do prvního týmu 19letí mladíci Dan Ožvolda a Marek Szotkowski.

Vengřinka si navíc v Ostravě vyhlédl sportovní manažer ligové Senice Dušan Vrťo jako posilu na pravý kraj obrany. Tedy přesně na post, se kterým má Ostrava podle trenéra Radomíra Korytáře největší problém. „Musíme si tam vypomáhat ofenzivními hráči Holzerem a Mondekem," řekl už několikrát Korytář.

Třiadvacetiletý ostravský odchovanec by měl na Slovensku působit nejméně do konce roku. „Tomáš je ortodoxní pravý obránce a přichází k nám pomoct do obranné řady. V pondělí by se měl zapojit do tréninkového procesu. Jednání s Baníkem bylo korektní a velmi rychle jsme se dohodli," řekl bývalý Baníkovec Vrťo, jenž byl v létě jedním z adeptů na post sportovního ředitele právě v ostravském klubu.

Reklama

Související témata: