Hlavní obsah

Pelta slíbil Šilhavému posilu. Jablonec ji potřebuje již proti Spartě

Střelnice se těší na nedělní šlágr 6. kola fotbalové ligy. Pátý Jablonec v něm bude hostit vedoucí Spartu. Severočeši po vyřazení z Evropské ligy prodali do Dánska svého klíčového obránce Filipa Nováka a teď se horečně snaží, aby již proti lídrovi mohli nasadit adekvátní náhradu. „Nechci předbíhat, zatím není nic rozdělaného. Může to být hráč z domácí ligy i ze zahraničí,“ avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Novák z Jablonce oslavuje první gól během čtvrfinále Poháru FAČR proti Spartě. V neděli už Letenské neprožene...

Článek

Dřív nebo později to muselo přijít. Filip Novák v minulé sezóně české ligy překonal rekord v počtu gólů vstřelených obráncem. A ihned po vyřazení v play off Evropské ligy s Ajaxem zamířil z Jablonce do dánského Midtjyllandu.

„Filip dal hodně gólů, z pozice obránce to byla vlastně taková rarita. Nicméně na jeho místě bude hrát jiný hráč a bude pro tým platný zase jinak. Nemyslím si, že bychom měli být slabší.

S problémem postu levého obránce se potýká u nás více klubů, celkově levých obránců moc není. Je to post, který je takříkajíc nedostatkovým zbožím," poukazuje v rozhovoru pro klubové stránky trenér Jaroslav Šilhavý.

Vedení klubu logicky požádal o posílení. „Děláme určité kroky a jednání. Ve čtvrtek jsme měli schůzku s panem Peltou, který byl doteď hodně vytížený. Máme od něj slíbené, že za Filipa by měla přijít náhrada. Může se stát, že to bude ještě teď před Spartou nebo do konce přestupního termínu, který končí 22. září," avizuje kouč.

Mišůna v létě prodali

V Jablonci si teď možná vyčítají, že v létě do Jihlavy prodali Milana Mišůna, který levého obránce hraje.

„To už je pasé. Hráči přicházejí a odcházejí, je to fotbal, nejde o výčitky. V té době jsme se takhle rozhodli, už je to historie, už to neřešíme," ujišťuje Šilhavý. „Myšák je kvalitní hráč, naše očekávání tady nenaplnil z větší části i kvůli zraněním. I z tohoto pohledu jsme usoudili, že když o něj byl v dané chvíli zájem, tak může odejít," vysvětluje.

Trenér musí být připravený i na variantu, že se požadované posily nedočká. „Nějak si poradíme. Karavajev je na levém kraji obrany schopný nastoupit, na pravém beku by byl Romera," ujišťuje Šilhavý.

Zápas Jablonec - Sparta se hraje v neděli od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: