Hlavní obsah

Pěkně ostrý debut, sparťan Jiráček se chystá na šlágr v Jablonci

A je to tady, poprvé se během podzimu střetnou dva týmy ze silné trojky favorizované na mistrovský titul. Fotbalisté Jablonce přivítají ve šlágru 6. ligového kola vedoucí Spartu. K řadě lákadel očekávaného duelu se přiřadil očekávaný debut Petra Jiráčka v rudém dresu. „Trochu nervózní určitě budu, ale to musí být,“ usmívá se reprezentant, který se na českou scénu vrací z Hamburku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty záložník Petr Jiráček během tiskové konference v Praze.

Článek
Fotogalerie

Letenští získali velké jméno, které na posledním šampionátu posunulo českou reprezentaci až do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Jenže v Německu toho Petr Jiráček neodehrál tolik, kolik by si přál. A je tedy otázkou, v jaké formě do Sparty přichází.

„Odehrál jsem celou přípravu. V nominaci na úvodní dvě kola bundesligy jsem pochopitelně nebyl, ale jinak jsem se připravoval normálně. Zápasové vytížení není ideální, věřím, že se bude postupně zlepšovat," avizoval při podpisu smlouvy.

Přestoupil v příhodnou dobu, liga měla nezvykle dlouhou třítýdenní přestávku.

„Místo v sestavě nemám zaručené. Je tady spousta výborných fotbalistů s rozjetou sezónou, vždyť v lize jsou první. Delší pauzu samozřejmě vítám, bude víc času poznat nové spoluhráče," souhlasil.

Trocha nervozity musí být

K jeho debutu hned na Střelnici nejspíš dojde. Lukáš Vácha se zranil a Lukáš Mareček, který zatím v lize nevynechal ani minutu, již za pět kol nasbíral čtyři žluté karty. Vedle univerzála Martina Frýdka je tedy logickým řešením na místě defenzivního záložníka právě Jiráček.

„Doufám, že aspoň na krátký čas na trávník dostanu. S trenérem jsme o nějakých věcích mluvili, ale to nechci rozebírat... Prostě doufám, že se na hřiště podívám. Jestli v průběhu zápasu, nebo od začátku, to se necháme překvapit," usmívá se Petr v rozhovoru pro klubovou televizi.

Posila neskrývá, že bude nervózní. „Nervózní jsem před každým zápasem, ať už se jedná o českou ligu, bundesligu či reprezentaci. Nervozita musí trochu být, nelze jít na hřiště jen tak. Cítím se dobře a uvidíme, jak to bude při zápase," těší se Jiráček.

Zápas Jablonec - Sparta se hraje v neděli od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: