Hlavní obsah

Jiráčkovu premiéru ukončily křeče, dres hodil bratrovi

Výhry se nedočkal, premiéru zvládl se ctí. Petr Jiráček se poprvé od přestupu z Hamburku představil v rudém dresu a pomohl fotbalistům Sparty k remíze 1:1 ve šlágru v Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Jiráček si v Jablonci odbyl premiéru ve sparťanském dresu.

Článek
Fotogalerie

Druhý prosinec 2011, to je datum, kdy se záložník Petr Jiráček tehdy ještě v dresu Plzně naposledy představil v české lize. Premiéru v dresu Sparty nezačal proti očekávání ve středu hřiště, ale na levém kraji zálohy. Když do druhé půle nastoupil reprezentant Krejčí, Jiráček se stáhl do středu.

„Většinu kariéry jsem odehrál jako ‚osmička', defenzivní záložník, takže tam se mi asi hraje líp. Ale místo si nevybírám, budu hrát tam, kde mě trenér potřebuje. Nerad bych po premiéře hodnotil sám sebe. Nebylo to ono, sám vím, že můžu hrát líp. Nastoupil jsem po delší době a věřím, že se rychle rozehraji," líčil Petr Jiráček.

Poslední soutěžní zápas odehrál za Hamburk v květnu. „Krejčí se vrátil z reprezentace s nataženým svalem a Jiráček na kraji zálohy hrával, proto jsme upřednostnili rozestavení, jež jsme měli připravené. Víc to Petrovi sedělo uprostřed, dokud měl síly. Odvedl normální standardní výkon. Dlouho nehrál, ale věřím, že je schopen se ještě rapidně zlepšovat," hodnotil posilu trenér Zdeněk Ščasný.

Bod z Jablonce se počítá

„Petr zápas odmakal. Dokud mohl, tak bojoval, pak ho braly křeče a šel dolů. Až se rozehraje, měl by pro nás být posilou," poznamenal záložník Marek Matějovský.

Sparta se na Střelnici ujala vedení a měla blízko k výhře, přišla o ni gólem z penalty. Jiráček se tak na první pokus výhry nedočkal, přesto hodil svůj dres do hlediště. „Měl jsem tam bratra s rodinou, dres byl pro ně. K vítězství jsme měli hodně blízko, pak jsme vyrobili penaltu a stálo nás to dva body. V Jablonci se ale vyhrávat nebude, z tohoto pohledu může být bod odtud dobrý," poukázal Jiráček.

Ještě za stavu 0:0 mohl být v 56. minutě slavný. Po Pernicově hrubce běžel zleva sám na gólmana, jablonecký Hrubý se ale zaskvěl...

Reklama

Související témata: