Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 0:4Plzeň potřebovala na výhru půlhodinu, Limberský oslavoval gól pantomimickou etudou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Limberský 0 : 1
28. Ďuriš 0 : 2
61. Kovařík 0 : 3
76. Limberský 0 : 4
Záznam online reportáže

Pouhou půlhodinu potřebovala Plzeň, aby vyhrála pod novým trenérem Krejčím i druhý zápas a umazala tak něco z manka na vedoucí Spartu i mužstva figurující v tabulce před ní. V duelu šestého podzimního kola dostal v Příbrami obhájce titulu do vedení Limberský, Ďuriš přidal po dvaceti minutách druhou branku a jakmile se po přestávce trefil Kovařík potřetí, nebylo už co řešit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský oslavuje gól.

Článek

Příbramskou obranou přelstil mnohem lépe, než ve středeční noci nástrahy smíchovských ulic. Jestliže totiž zadní řady domácích něco připomínaly, pak zeď tedy rozhodně ne. Balón totiž odvrátily přímo k Limberskému a ten v pádu propálil gólmana Hrušku.

Plzeňský hříšník zbavený po alkoholovém excesu kapitánské pásky trefu samozřejmě nadšeně oslavoval. S rukama na pomyslném volantu a pantomimickou etudou, při níž jako by řídil auto...

Domácím trvalo dalších deset minut, než se otřásli, vyrovnali hru a začali hrát s Plzní zase vyrovnanou partii, jako v úvodu střetnutí. Do podobné příležitosti, jako Kopic v 26. minutě, se však nedostali. Plzeňský záložník se totiž objevil sám před domácím brankářem, který ovšem ještě příležitost zmařil.

Za pár desítek vteřin se však i Hruška jenom díval, jak Kopic předkládá ideální přihrávku Ďurišovi, který nabízenou příležitostí pochopitelně nepohrdl, i když ho Sus a Hájovský tísnili.

Sedm minut před přestávkou mohlo být rozhodnuto definitivně. Ďuriš hlavičkoval nikým netísněn a neobtěžován ve vyložené příležitosti, ale Hruška jeho střelu vyrazil a ponechal tak svůj tým dýchat a doufat. Jenže když těsně před půlí nezužitkoval Bednář své sólo  a naopak čtvrthodiny po ní přidal Kovařík po rohovém kopu třetí branku, nebylo už co řešit. Zvláště, když namlsaný a s chutí hrající Limberský za přispění teče jednoho z domácích obránců přidal další gól.

Plzeň  si vysoké vítězství zkušeně pohlídala, ke čtyřem gólům přidala ještě tyč trefenou střídajícím Petrželou a pod novým koučem Krejčím vyhrála i druhý zápas v řadě. Umazala tak něco z narůstajícího manka na ligové výsluní, neboť na Spartu ztrácí tři body, na Liberec a Zlín jeden.

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň  0:4 (0:2)
Branky: 10. a 75. Limberský, 28. Ďuriš, 61. Kovaříki. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Vysloužil. ŽK: Pilík -  Kovařík. Diváci: 6787.
Příbram: Hruška - Sus, Hájovský (66. Dosoudil), Zápotočný, Divíšek - Pilík, Hnaníček, Rezek, Barák (82. Januška), Hadaščok - Bednář (74. Rys). Trenér: Tobiáš.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský (83. Kučera), Vaněk - Kopic (69. Petržela), Hořava, Kovařík - Ďuriš (Holenda). Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata: