Hlavní obsah

Bodový základ máme a chceme se zlepšovat, uvažuje teplický kapitán Vachoušek

Teplice

V lize zatím neoslňují, ale jejich výsledky nejsou ani propadákem. S osmi body po šesti kolech figurují fotbalisté Teplic ve středu prvoligové tabulky. Kapitán mužstva Štěpán Vachoušek věří, že v silách týmu je výkonnostní posun, aby potěšili i fanoušky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

KapitánTeplic Štěpán Vachoušek.

Článek

Jak se díváte na aktuální postavení Teplic v tabulce?

Nějaký bodový základ máme díky dvěma vítězstvím a stejnému počtu remíz. Hlavní je, abychom po důležité výhře nad Bohemians pokračovali v pozitivním trendu. Víme, že fotbal bolí, když chcete hrát nátlakovým stylem. Proti Bohemce jsme se s tím poprali dobře. Postupně si zvykáme a je to snad znát i na hřišti. Doufám, že i na mě je vidět touha a snaha po co nejlepší hře.

Bylo těžké vrátit se po dlouhé reprezentační přestávce znovu do ligového koloběhu?

Měli jsme tam jen pohárový zápas, ale pauza byla pro všechny týmy stejná. Dobře jsme potrénovali, i když pravidelná herní praxe přece jen chyběla. Trenér se snaží dlouhou přípravu odlehčit. Byli jsme například na golf-fotbalu v Mostě. Do programu zařadil i další různé věci. Je dobré, že se odreagujeme a nemyslíme pouze na zápas. Zatím to funguje.

Proti Bohemce jste vstřelil vedoucí gól Teplic, který nakonec zásadním způsobem pomohl k tříbodovému zisku.

Nejde o to, že jsem se prosadil zrovna já, ale byl to důležitý moment pro vývoj utkání. Výhru 2:1 jsme si nakonec zasloužili, byť soupeř dřel až do třiadevadesáté minuty. O to víc si vítězství ceníme.

S čím půjdete do dalšího zápasu v Mladé Boleslavi?

Doufám, že se odpíchneme právě od minulého střetnutí, které nebylo jednoduché. A budeme chtít na něj navázat úspěšným výsledkem. I kvůli našim fanouškům.

Reklama

Související témata: