Hlavní obsah

Krejčí: S jiným hráčem by dění uplynulých dnů zamávalo víc než s Limberským

Příbram

Plzeňská krize je zažehnána. Pod novým trenérem Karlem Krejčím vyhrál obhájce titulu čtyři zápasy v řadě, nedostal v nich jediný gól, takže rozehnal chmury panující nad Viktorií v úvodu podzimu. Zvláště, když v Evropské lize postoupil do základní skupiny a v nejvyšší domácí fotbalové soutěži umazal nedělní hladkou výhrou v Příbrami manko na vedoucí Spartu. Plzeň teď ztrácí na Pražany už jen tři body, takže kouč Karel Krejčí může být spokojený.

Foto: Profimedia.cz

Ne úplně správně zvolená oslava gólu po brance, kterou David Limberský vstřelil Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Docela solidní bilance. Vyhrát čtvrtý zápas po sobě a navíc opět s čistým kontem, to už něco signalizuje. Krize z úvodu podzimu je zřejmě pryč...

Nemluvil bych o krizi, protože to je příliš silné slovo. Mužstvo nepodávalo špatné výkony, ale výsledky nepřicházely. Vyřazení v kvalifikaci o Ligu mistrů s Tel Avivem zanechalo na hráčích hluboké stopy, takže šlo spíše o krizi výsledkovou.

Vy jste si s ní poradil...

Měl jsem výhodu, že jsem většinu kluků znal a po návratu do plzeňské kabiny jsem byl tudíž v trochu jiné roli. Bylo mi jasné, že o fotbalových kvalitách našeho kádru nemůže být pochyb a že je zapotřebí pouze hráčům zvednout sebevědomí. Prostě uhrát a zvládnout nejbližší zápas, což se podařilo. Od té chvíle mají výkony a výsledky vzestupnou tendenci.

V Příbrami se to potvrdilo, neboť domácí proti vám neměli sebemenší šanci.

Ne že bych hráče strašil, ale dopředu jsem je upozorňoval, že Příbram hraje dobrý fotbal a nečeká nás tudíž nic snadného. Vždyť na jaře hrála až do posledního kola o účast v evropských pohárech. Ale zároveň jsem je upozorňoval i na to, že jestliže mají domácí nějakou slabinu, pak je to v obranné fázi. Jejich beci jsou pomalejší než moji hráči a my toho využili.

Navíc jste už počtvrté udrželi čisté konto, což se mužstvu v úvodu podzimu nedařilo, neboť v každém utkání inkasovalo. Kde se najednou vzal zodpovědný přístup k plnění defenzivních povinností?

Vtloukám hráčům do hlavy, že dřív stačily dva vstřelené góly, abychom zápas vyhráli, zatímco v úvodu podzimu na vítězství nestačily. Jako třeba proti Slovácku, nebo v Teplicích...Dali si říct a větší zodpovědnost se projevuje na výsledcích i zápasech s nulou¨.

A to jste se přitom musel vyrovnat s návratem Hubníka domů do Olomouce a do sestavy musel zařadit Baránka, který toho v Plzni zatím moc neodehrál.

Byl třetím stoperem, takže teď přišla jeho chvíle a on naskočil do sestavy. Je talentovaný, má velice dobrý přístup k tréninkům i zápasů, a jestliže bude takto pokračovat, v budoucnu si může říci i o reprezentační šanci. Jeho výkon proti Příbrami samozřejmě ještě nebyl bez chyb... Vyčítal jsem mu, že nezachytil Bednářův náběh za naši obranu, i když jsme na podobné situace hráče před utkáním upozorňovali, připomínal jsem mu i pár riskantních přihrávek. Ale o přestávce jsme si všechno vyříkali a po změně stran už jsme Příbram do nějaké příležitosti už vůbec nepustili.

Vaše plzeňská mise tudíž úspěšně pokračuje a vy si musíte blahořečit, že jste se do Viktorie vrátit. A to přes problémy, s nimiž se musíte vyrovnávat. Odchod Hubníka na Hanou, zranění Koláře, minulý týden navíc eskapáda Limberského s alkoholovým opojením a bouračkou. Přemýšlel jste hodně, zda ho pár dnů po maléru poslat na hřiště?

Měl jsem s ním v pátek i v sobotu dlouhý pohovor, vyříkali jsme si spoustu věcí a nastavili si pravidla. Až teprve po tomto sezení jsem se rozhodl, že do zápas s Příbramí půjde. Měl totiž velkou motivaci, aby se výkonem omluvil jak fanouškům, tak všem, co se v Plzni starají on fotbal.

To se mu povedlo, protože po všem, co se událo a co se kolem něho v uplynulých dnech dělo, zahrál skutečně parádně...

Podal skutečně bezchybný a koncentrovaný výkon, který navíc vyšperkoval dvěma góly. Hlavně ten první mu hodně pomohl.

Však ho také oslavil. Pantomimickou etudou, jak drží volant a řídí imaginární auto. Možná dokonce svého bentleye, s nímž boural.

Limberského oslavu vstřeleného gólu komentovat nebudu.

Ale určitě připustíte a přiznáte: Díky za to, že takovouto povahu Limberský má a že si z ničeho nedělá velkou hlavu.

S jiným hráčem by dění uplynulých dnů zamávalo daleko víc. David také nebyl v ideálním stavu, protože si uvědomuje, že přestřelil a ponese následky, ale den před utkáním v Příbrami už jsem viděl, že je na zápas připravený a plně koncentrovaný,

Reklama