Hlavní obsah

Ligové milníky: Remíza s Plzní a radostná zpráva. Klusáček má ze záchrany Bohemky husí kůži

Praha

Mistrovská Plzeň v neděli zavítá v 7. ligovém kole do Ďolíčku. Fotbalisté Bohemians 1905 si tak připomenou vzájemný duel s Viktorií, který jim v posledním kole předminulého ročníku přinesl záchranu v nejvyšší soutěži. Právě úspěšnému loučení trenéra Luďka Klusáčka s Bohemkou je věnován další díl historických milníků Synot ligy.

Jak Klusáček zachránil Bohemians

 
Článek

Těžké výzvy se nezalekl. Luděk Klusáček přišel do Bohemky loni v březnu, když bylo mužstvo beznadějně poslední. Dokázal však hráčům vrátit sebevědomí a klokani ožili.

„Do Bohemky jsem přišel jedenáct kol před koncem sezóny a tým byl tehdy v těžké situaci. Půl roku nevyhrál a ztráceli jsme pět šest bodů na záchranu. Nakonec jsme to ale dotáhli do stavu, že jsme měli situaci ve svých rukou. V posledním zápase nám stačilo uhrát stejný bodový zisk jako Olomouc v Liberci," poukazuje kouč, který byl shodou okolností tento týden odvolán ze střídačky Jihlavy.

Chvíli nevěděli, na čem jsou

Soupeřem klokanů však byla silná Plzeň, která měla jisté druhé místo. Domácí vydřeli bezbrankovou remízu, ale ještě si užili velké nervy. Zápas v Liberci skončil až později, a tak v Ďolíčku chvíli nikdo nevěděl, zda remíza bude stačit k záchraně. Nakonec od Nisy přiletěla radostná zpráva, že také Olomouc remizovala. Klokani zůstali prvoligoví!

„Z hlediště se náhle ozval jásot, což bylo nádherné. Hřiště bylo plné diváků a atmosféra byla taková, že když o tom teď mluvím, mám husí kůži. Hrozně rád na to vzpomínám," podotýká Klusáček, pro něhož to byl skvělý poslední zápas v roli kouče Bohemians.

V létě pak zamířil do Kataru jako asistent Ivana Haška. Jejich exotické angažmá ale skončilo už po dvou kolech a Klusáček se pak vrátil do české ligy ve službách Vysočiny.

Reklama

Související témata: