Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:2Fotbalisté Slavie si ve Zlíně prodloužili sérii bez porážky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Kenia 0 : 1
62. Souček 0 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Slavie vyhráli v sedmém kole první ligy 2:0 ve Zlíně a prodloužili si sérii bez porážky na čtyři zápasy. O výhře pražského celku rozhodli po přestávce Levan Kenija s Tomášem Součkem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Jugas ze Zlína a Milan Škoda ze Slavie v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek

Oba celky vstoupily do zápasu s opatrnou hrou a dlouho se čekalo na první šanci. Ve 30. minutě už musel hostující brankář Berkovec zasahovat. Živulič postupoval proti otevřené obraně Slavie, na levé straně našel rozběhnutého Bartolomeua, který tvrdou střelou gólmana nepřekonal. Poté se Berkovec vyznamenal po rohovém kopu při hlavičce Živuliče.

Zlín poté mohl udeřit z rychlého brejku, když Živulič vysunul na pravém kraji Vukadinoviče, jenž ještě hledal Poznara před brankou, ale obrana Slavie zasáhla včas. Pražané si v závěru poločasu vytvořili optický tlak, ale k zakončení se nedostali.

Mohem lépe se hostům vedlo po přestávce. Střelu Jablonského dokázal ve 48. minutě na zadní tyč usměrnit Kenija, kam Holý nedosáhl. Zlínští se ihned snažili reagovat, ale průniky po křídlech úspěch nenesly, navíc z rychlých protiakcí hrozili hosté. Voltr měl dostatek prostoru za šestnáckou, ale střelu nedokázal usměrnit.

V 62. minutě už Slavia vedla o dvě branky. Na centr Jablonského si do šestnáctky naběhl Souček, který se protlačil k míči a hlavou jej uklidil do zlínské sítě. Domácí se nadále snažili alespoň o snížení, ale bez úspěchu. Holíkova rána zpoza šestnáctky Berkovcovi potíže nenadělala a Železníkův centr volného Poznara nenašel.

Slavie se nesoustředila po druhé brance pouze na obranu a střídající Bazal vystrašil zlínského brankáře. Na druhé straně mohl snížit Poznar, který v rozhodující chvíli nedokázal přesně zamířit. Lépe si na hranici vápna počínal Železník, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Berkovec na roh. Po něm pálil Jordan, ale i jeho střelu Berkovec zlikvidoval. Zlín tak poprvé na domácím hřišti nezvítězil, navíc ani nebodoval.

7. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: 48. Kenia, 62. Souček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 5687.
Zlín: Holý - Pazdera (81. Jordan), Jugas, Hájek, Hubáček - Bartolomeu (66. Kopečný), Janíček (70. Holík), Živulič, V. Vukadinović - Poznar, Železník. Trenér: Páník.
Slavia: Berkovec - Mikula (82. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenia (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90. Piták), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: