Hlavní obsah

Baník byl nečitelný, vysvětloval trápení Jablonce kouč Šilhavý

Ostrava

S nečekaným vysvětlením proč se fotbalisté Jablonce v Ostravě na výhru 2:1 tolik natrápili, přišel po zápase trenér Severočechů Jaroslav Šilhavý. „Sestava Baníku se neustále mění a byl pro nás nečitelný. Ale o to více odhodlaný,“ vysvětloval Šilhavý, proč musel favorizovaný Jablonec bojovat o tři body až do úplného závěru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Hübschman z Jablonce (vzadu) a Karol Mondek z Baníku v utkání 7. kola Synot ligy.

Článek

„Jeli jsme pro body, ale jak Baník, tak i my jsme byli pod velkým tlakem. Ostrava už konečně chtěla vyhrát, my jsme nechtěli přijít o kontakt se špičkou. Pomohl nám rychlý gól, naopak nás znervózněla proměněná penalta. Baník měl velký tlak, odvážíme si vydřené body," popisoval po těsné výhře 2:1 trenér Jablonce.

Baník tak nevyhrál ani v sedmém ligovém zápase sezóny. V nově poskládané sestavě, v níž našel místo i v tomto týdnu příchozí obránce Martin Dostál, podal lepší výkon, než na Dukle. Opět jej ale srazily laciné góly. „První gól byl vyloženě hloupý a ten druhý asi taky, protože tam zůstal neobsazený hlavičkující hráč. Je to strašná škoda, protože na to, že Jablonec hraje o poháry, tak rozhodně nebyl lepší. Chyběl tomu jenom ten vyrovnávací gól," líčil obránce Dostál.

Do Ostravy přišel v týdnu ze Slavie společně s Markem Červenkou výměnou za Michala Frydrycha. „Jsem rád, za tu šanci. Doufám, že se výsledky dostaví co nejdříve, aby bylo vidět, že jsem týmu užitečný," svěřoval se Dostál, který je v Ostravě od pondělí. „Nebál jsem se jít do Baníku. Je to pro mě výzva," pověděl 25letý odchovanec pražské Slavie, s níž tady před necelým měsícem, i když jen na střídačce, slavil výhru 3:1. „Bylo to velmi podobné utkání. Ani Slavia Baník úplně nepřehrála, ale dali jsme góly na začátku a na konce poločasu a kluky to zlomilo," porovnával Dostál.

I v utkání s Jabloncem mohl Baník inkasovat více, než jen dvakrát. Stačilo jen, kdyby se do branky vlezla střela Mingazova, která orazítkovala obě tyče, či Romery, jehož rána se odrazila od spojnice tyče a břevna. „Nepodali jsme nijak oslnivý výkon, ale někdy takové zápasy jsou," komentoval jablonecký Ján Greguš.

Reklama