Hlavní obsah

Jablonečtí chtějí napravit dosavadní ztráty

Jablonec

Fotbalisté Jablonce sice v tomto týdnu postoupili přes druholigový Slavoj Vyšehrad v domácí pohárové soutěži do dalšího kola, ale prvořadým úkolem je pro ně uspět v nadcházejícím ligovém utkání ve Zlíně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Stanislav Tecl (druhý zleva) se raduje se spoluhráči po proměněné penaltě, kterou viděl snad jen sudí Ardeleánu. Vpravo brankář Boleslavi Jan Šeda.

Článek

„Chceme dohnat ztrátu v tabulce na celky z jejího popředí. Poztráceli jsme dost bodů, ale pořád je před námi hodně zápasů, abychom se dotáhli ke špici," přemítal záložník Martin Pospíšil.

Uvědomuje si, že tým zatím nenaplňuje očekávání. „Cítíme tlak, protože jsme si představovali, že budeme v tabulce někde jinde. Takže ve Zlíně musíme vyhrát. Když jsem hrál za Olomouc, tak jsem zápasy s tímto týmem bral jako moravská derby. Ale už jsem druhý rok v Jablonci a spíš než na rivalitu se Zlínem se soustřeďuji na naše mužstvo," podotkl Pospíšil.

Útočník Tomáš Wágner rovněž avizuje, že cílem Jablonce je vítězství. „Zlínu se povedl start do soutěže, je to odvážný nováček a doma asi budou nebezpeční. Zaměříme se na vlastní výkon. Musíme zlepšit ofenzivu, tlačit se do pokutového území a vytvářet si šance. Když to splníme, tak kvalitu na zakončení máme," uvažoval forvard.

Oba hráči se shodují, že Jablonec nic neslevuje z předsezónních ambicí. „Chceme znovu do evropských pohárů, ať už z ligy, nebo z domácí pohárové soutěže," vyhlásil Pospíšil. „Věříme, že půjdeme herně nahoru a že to dokážeme," přitakal Wágner.

Pospíšil s Wágnerem sledovali ve středu v liberecké Home Credit Areně utkání hokejové extraligy mezi Libercem a Spartou.

Reklama

Související témata: