Hlavní obsah

Prohrát v Ostravě, to je opravdu umění, nechápal olomoucký Navrátil

Vítkovice

Předlouhých patnáct zápasů nedokázala Sigma v první lize vyhrát na hřišti soupeře. A nedokázala to ani v Ostravě. Šancí sérii ukončit přitom měla dost. Navrátil, Falta, či střídající Plšek nabídnutými příležitostmi pohrdli a Sigma v Ostravě prohrála 0:1. „Naprostá katastrofa. Tady prohrát, to je fakt umění. Ale když nedáme ani vyložené šance, tak prostě nemůžeme vyhrát. Je to ostuda,“ soukal ze sebe po utkání olomoucký Jan Navrátil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jan Navrátil (vpravo) ze Sigmy Olomouc v souboji s Martinem Dostálem z Baníku Ostravu během 9. kola Synot ligy.

Článek

Olomouc prohrála první poločas díky hlavičce ostravského Machovce 0:1, ve druhém ale měla místy až drtivý tlak. Především v závěru se míč z domácí poloviny téměř nedostal. „Problém je v zakončení. Měli bychom se snažit to tam prorvat silou, nemůžeme hrát na krásu. Musíme to nějak prolomit, opravdu nechápu, proč to nejde," krčil rameny Navrátil.

Na úvodní gól Machovce reagoval v poločase kouč Kalvoda dvojnásobným střídáním. Rajnocha nahradil 21letý Jakub Plšek a byl to právě on, kdo mohl v 87. minutě zařídit alespoň remízu. Jeho dvojnásobnou šanci na brankové čáře odčaroval ostravský brankář Pavlenka. „Chtěl jsem mu to dát do protipohybu, ale stihl tam dát ruku. Dorážka se mi nepovedla. Šli jsme na hřiště, abychom dali gól, ale asi jsme tam byli na prd," lamentoval Plšek.

„Máme za sebou čtvrtku ligy, není důvod skládat zbraně. Musíme jít dál a snažit se ty vytvořené šance proměňovat. Fotbal se hraje na góly a ty my zatím nedáváme. Bez nich ale nemůžeme vyhrát," řekl Navrátil.

Čtvrtá porážka v sezóně notně otřásla olomouckou trenérskou židlí. Zatím na ni sedí Leoš Kalvoda, který tým vrátil letos znovu do první ligy, klub už ale v minulých dnech jednal s exostravským Martinem Svědíkem. „Už jsem toho ve fotbale zažil dost, abych věděl, co se děje. Je na vedení, jak se rozhodne. Třeba už budu jen sekat trávu na zahradě," pousmál se Kalvoda.

Také on vidí příčinu neúspěchů v důrazu. „Neproměnili jsme šance, které snad ani nejdou nedat," kroutil hlavou Kalvoda. „Ve vápně nám chybí nám důraz, do všeho jdeme jen jako. A v tom byl mezi námi a Baníkem zásadní rozdíl," upozornil Kalvoda.

Reklama

Související témata: