Hlavní obsah

Rána pro Liberec! Bartošák a Sýkora budou chybět několik týdnů

Aktualizováno

Několik týdnů budou fotbalistům Liberce chybět obránce Lukáš Bartošák a záložník Jan Sýkora, kteří po faulech hráčů Bohemians 1905 nedohráli nedělní utkání 9. ligového kola. Oba tak nejspíš přijdou minimálně o nadcházející dva zápasy Evropské ligy.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Lucas Silva (vlevo) z Olympique Marseille a liberecký Jan Sýkora.

Článek

Sýkoru v úvodu fauloval Kolumbijec Jhon Mosquera, který jednadvacetiletému záložníkovi poranil koleno. Středopolař Slovanu dnes absolvoval magnetickou rezonanci a podle lékařů bude chybět šest až osm týdnů. Sýkora přitom nehrál už na začátku sezóny, protože si na konci přípravy zlomil prst na noze.

Bartošáka jen o pár minut později fauloval David Bartek. Liberecký levý bek, který po letním příchodu patří k hlavním oporám týmu, má poraněný kotník a podle odhadů lékařů bude scházet několik týdnů.

Kouč Slovanu Jindřich Trpišovský neskrýval po výhře 3:1 nad Bohemians 1905 velké rozladění ze soupeřovy tvrdé hry. "Po devíti minutách musím střídat dva hráče po troufám si říct brutálních zákrocích. Prvních patnáct minut to byl spíš kung-fu zápas než fotbal. Zákrok na Bartošáka přímo před námi byl zbytečný zezadu a Lukáš pak musel dolů. To nechápu," řekl Trpišovský.

Na marodce řada dalších

Na marodce Slovanu je i řada dalších hráčů. Několikatýdenní absence čeká také útočníka Michala Rabušice, která má pochroumané rameno ze čtvrtečního utkání Evropské ligy v Marseille. Dlouhodobě mimo hru jsou Slovák Michal Obročník, Kamerunec Douglas Djika a brankář Ondřej Kolář. Individuálně trénuje Ghaňan Isaac Sackey a otazník visí nad návratem dalšího středopolaře Zdeňka Folprechta.

Pozvolna se do tréninku vracejí Konžan Dzon Delarge, Nizozemec Kevin Luckassen, Srb Miloš Karišik a Daniel Soungole z Pobřeží slonoviny. Naopak naplno se už připravuje Jan Mudra, který by na levé straně obrany měl zastoupit Bartošáka.

Reklama

Související témata: