Hlavní obsah

Policie obvinila sedm mužů z výtržnictví při zápase Zlín - Baník

Policie obvinila sedm mužů ve věku 21 až 40 let z výtržnictví při utkání první fotbalové ligy mezi Fastavem Zlín a Baníkem Ostrava 15. srpna. Zároveň pro ně navrhla zákaz vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce, řekla dnes ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Soud může výtržníkům zakázat vstup na fotbal až na deset let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava. Ilustrační foto.

Článek

Případy dalších osmi mužů policie podle ní pro přestupek proti veřejnému pořádku předá přestupkovému odboru příslušného obecního úřadu. "Kromě pokuty je zřejmě čeká zákaz vstupu na fotbalová utkání, v těchto případech maximálně na jeden rok," uvedla Kozumplíková.

Všichni obvinění podle policie svým jednáním hrubě narušili průběh utkání, které muselo být na dvacet minut přerušeno. "Vytrhali sedačky, které poté házeli na hřiště, některé z nich propálili, a cloumali kovovým oplocením, čímž ho poškodili," řekla policejní mluvčí.

Kriminalisté na podezřelé ukázali po vyhodnocení kamerových záznamů pořízených v průběhu utkání a po dalším vyšetřování. "Všichni obvinění odmítli vypovídat kromě čtyřicetiletého muže z Uherskohradišťska. Ten přiznal, že se pod vlivem alkoholu zapojil do řádění ostravských fanoušků," uvedla mluvčí.

Jen jeden z obviněných mužů je fanouškem domácích. Dvaadvacetiletý mladík ze Zlína při zápase používal zakázanou pyrotechniku. Z výtržnictví bude podle Kozumplíkové zřejmě obviněn také šestatřicetiletý recidivista z Ostravska, který je nyní ve vazbě pro obdobnou trestnou činnost, z jaké je podezřelý při utkání Zlína proti Baníku.

Pěti ze sedmi obviněných hrozí až dva roky, dvěma až tři roky vězení, protože se podle kriminalistů podobně provinili opakovaně.

Zlín nakonec přerušené utkání 4. kola první ligy nad Baníkem vyhrál 2:0.

Reklama

Související témata: