Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 0:2Jílek zažil parádní premiéru, díky střelci Houskovi ukončil sérii Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Houska 0 : 1
50. Houska 0 : 2
Záznam online reportáže

dos, ocSport.cz
Aktualizováno

Co nesvedla Sparta, podařilo se v Edenu nováčkovi z Hané. Fotbalisté Olomouce v prvním utkání 11. kola Synot ligy zvítězili na Slavii 2:0 a ukončili sešívaným jejich sedmizápasovou sérii bez porážky, během níž inkasovali jen tři góly. Hrdinou večera byl autor obou gólů David Houska. A pochopitelně také trenér Václav Jílek, který v týdnu nahradil Leoše Kalvodu a hned v premiéře na horké vršovické půdě dovedl Sigmu k její teprve druhé podzimní výhře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoučtí fotbalisté oslavují výhru na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Minutou ticha uctili slávisté památku svého bývalého mecenáše Borise Korbela, který nedávno zemřel v Americe. První šanci měl po Jablonského centru Voltr, jinak ovšem oba týmy hned na začátku utrpěly ztráty v základní sestavě. Jako první ze hřiště odpajdal olomoucký kapitán Ordoš, slávista Štohanzl ho brzy následoval.

Pohybliví Hanáci se nechtěli nechat semlít a aktivní hrou předešli tlaku Slavie. Po Houskově centru pak Latka těsně před Berkovcem hasil velké nebezpečí. Sešívaní byli ke gólu blízko v 31. minutě, když Kenija z přímého kopu zatřásl břevnem. Domácí zase ožili, po vydařené kombinační akci připravili šanci Škodovi, ale brankář Buchta byl u míče o chloupek dřív.

Houska góly stihl za šest minut

Závěr poločasu byl dramatický. Sudí Franěk nejprve odpustil Slavii penaltu za faul Latky na Hálu, hned vzápětí pak po Latkově pádu před vápnem nařídil přímý kop, z něhož Kenija znovu ohrozil Buchtu. Doménou Olomouce však byly rychlé akce a po jedné z nich v nastavení první půle připravil Halenár palebnou pozici pro Housku, který z osmnácti metrů zamířil přesně a nedal Berkovcovi šanci.

Druhý poločas začal pro domácí dalším šokem. Deli odvrátil míč jen před Housku, který zdálky napálil míč z voleje přímo na branku. Berkovec v zeleném dresu se v ní rozplácl jako žába a po podivném zákroku propustil míč do sítě, takže Houska se definitivně stal hrdinou večera.

Červenobílí bojovali, ostřelovali Buchtovu branku, ale žádná z nebezpečných ran se neujala. Tlak Slavie navíc v 84. minutě ukončil střídající Hrubý, který za dva ostré zákroky rychle nasbíral dvě žluté karty a mazal do sprchy.

Fotbalová Synot liga - 11. kolo:
Slavia Praha - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 45. a 50. Houska. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Hock. ŽK: Kenija, Hrubý, Mikula - Radakovič, Navrátil. ČK: 84. Hrubý. Diváci: 5321.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Souček, Zmrhal - Voltr (60. Hrubý), Kenija (80. Piták), Štohanzl (13. M. Černý) - Milan Škoda. Trenér Uhrin.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Moulis, Cana (69. Šindelář), Houska, Navrátil (81. Falta) - Ordoš (6. Halenár) - Petr. Trenér Jílek.

Reklama

Související témata: