Hlavní obsah

Střelec Houska, čapák Buchta. Slavii zaskočilo olomoucké pečivo

Praha

Hanáci v pátek večer napekli pro duel v Edenu mimořádně kvalitní pečivo, jež sešívaní nestrávili. Brankář Miloš Buchta v ohni střel udržel čisté konto, záložník David Houska dvakrát ze střední vzdálenosti skóroval a fotbalisté Olomouce porazili v 11. kole Slavii 2:0. Ligový nováček se tak po změně trenéra hned dočkal teprve druhého vítězství v sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký záložník David Houska oslavuje první gól proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Nový kouč Václav Jílek zvolil proklatě jednoduchý recept. Sešívané zaskočil kvalitním pečivem.

„A víte, že se nám opravdu kluci v kabině někdy smějí, že jsme pečivo na hřišti? Když jsme hráli proti Brnu, nasadili proti nám Buchtu i do pole, tak nás bylo ještě víc," směje se David Houska.

„Já jsem ze Svitav, on z Poličky. Máme to k sobě hodně blízko, ale to je jedno. Vyhráváme jako celý tým," poukazuje na sousedství z jednoho okresu Miloš Buchta.

Góly zatím hrdinovi chyběly

V minulém kole Houska svou trefou zajistil Hanákům bod za domácí remízu 1:1 s Libercem, teď dvěma góly překvapivou výhru v Edenu. „Vstřelenými góly možná můj životní zápas. Už jsem pár dobrých taky odehrál, jen nedal góly, tak to nebylo tolik vidět. Ale jsem rád, že mi to tam poslední dva zápasy padá a doufám, že to bude pokračovat," libuje si dvaadvacetiletý záložník, že se rychle posunul na celkovou bilanci čtyř gólů v 34 ligových zápasech.

Vytáhl se ovšem také gólman Buchta. „Na Slavii jsem měl i štěstí, které mi v některých minulých zápasech chybělo. Jsem rád, že jsem klukům pomohl," hodnotí se brankář skromně.

Reklama

Související témata: