Hlavní obsah

Jaká je moje pozice? Pořád stejná, tvrdí jablonecký kouč Šilhavý po remíze s Duklou

Jablonec nad Nisou

Až v samotném závěru zachránili fotbalisté Jablonce aspoň bod v ligovém duelu s pražskou Duklou. Střídající Tomáš Wágner srovnal z penalty na 3:3 a byl to druhý proměněný pokutový kop domácích v zápase, protože už v prvním poločase se při exekuci nemýlil Martin Pospíšil. Zelenobílí tak ani tentokrát nemohli oslavit se svými fanoušky vítězství. V součtu se zápasy v předkole Evropské ligy narostla jejich nepříznivá série už na osm utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý během utkání 11. kola Synot ligy s Duklou.

Článek

Jablonečtí vstřelili v této ligové sezóně na domácím trávníku osm gólů, z toho pět z penalt. Proti Dukle se jim povedlo smazat dvoubrankové manko, přičemž za stavu 1:3 to s nimi nevypadalo dobře.

„Z mého pohledu jsme prospali první poločas. Laxností v obranné činnosti jsme si nechali dát od soupeře dvě branky. Opět jsme si zápas ztížili, protože jsme málo běhali a poskytli prostor Dukle ke kombinaci," pustil se jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý do hodnocení bitvy s houževnatým protivníkem z Julisky.

Druhá půle nabídla zajímavou podívanou, další střelecké pokusy a hlavně posuny ve skóre. „Po přestávce jsme měli nějaké možnosti, ale chyba při vhazování způsobila, že soupeř získal míč a dostal se do dvougólového vedení. Až potom jsme se jakoby zbavili tlaku a začali jsme se lépe pohybovat. Poslal jsem tam dalšího útočníka, zjednodušili jsme hru a zvýšené úsilí nám vyneslo alespoň vyrovnání. Asi by bylo skvělé, kdybychom zápas úplně otočili, protože náš závěrečný nápor byl drtivý," uvažoval Šilhavý.

Jablonec sbírá v poslední době body jen poskrovnu a v tabulce zůstává na nelichotivých příčkách vzhledem k ambicím. Jaká je pozice hlavního kouče? „Pořád stejná. Nevím o ničem. Už minule jsme se na toto téma bavili a máme od vedení klubu důvěru i nadále. Ultimátum nebylo, jestli se na to ptáte. Nikdo mi nic neříkal," soukal ze sebe Šilhavý.

Kozel: Jako přes kopírák

Kouč Dukly Luboš Kozel připomněl, že zápasy jeho týmu jsou docela podobné. „Možná bych nemusel utkání podrobně hodnotit, je to jako přes kopírák. Do pětasedmdesáté minuty jsme hráli velmi dobře a měli jsme střetnutí příznivě rozehrané. Po našem vedoucím gólu si domácí pomohli k vyrovnání penaltou. Naštěstí jsme šli znovu do vedení. A po třetím vstřeleném gólu jsme drželi míč. V této fázi se utkání lámalo, a kdybychom přidali čtvrtou branku, mohli jsme si vítězství pojistit," líčil kouč Pražanů.

Ze závěru cítil zklamání. „Bohužel jsme ustoupili hodně dozadu, domácí přidali do ofenzivy Wágnera a nezvládali jsme nakopávané míče. Došly nám síly směrem dopředu. A nakonec jsme inkasovali na 3:3 z penalty a vezeme jen bod. Moc variant na střídání jsme neměli," dodal Kozel k napínavému průběhu i hektické koncovce.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice