Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň padla v Brně, čehož využila Sparta. Ztratil i Liberec

oc, vatSport.cz
Aktualizováno

První ligovou porážku pod trenérem Karlem Krejčím si připsali v 11. kole Synot ligy fotbalisté Plzně, kteří nestačili na domácí Brno. Jediný gól zápasu zařídil z penalty Jakub Řezníček. Toho využila Sparta a po výhře 3:0 nad Bohemians 1905 odskočila Viktorii na první příčce na rozdíl tří bodů. Zaváhal také Liberec, jenž v Jihlavě remizoval 1:1 a přepustil třetí příčku Mladé Boleslavi.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Plzně Matúš Kozáčik inkasuje gól v Brně.

Článek
Fotogalerie

Plzeň si chtěla spravit chuť po porážce v Evropské lize od Rapidu Vídeň. V Brně měla od začátku sice častěji míč na svých kopačkách, do gólové příležitosti se ale propracovávala ztěžka. Naopak Malík mohl překonat Kozáčika, z vápna ale mířil těsně mimo. Slovenského brankáře ve službách Viktorie nepokořil ani o chvíli později Buchta.

Nejdůležitější moment přišel v 53. minutě. Po faulu na Briganta sudí Kocourek odpískal pokutový kop, který střelou k pravé tyči proměnil Řezníček. Viktoria pod trenérem Krejčím poprvé v lize prohrála.

Liberci zachránil bod Bartošák

Plzeň ale není jediným favoritem, který tento víkend ztratil body. Liberec v Jihlavě dostal nepříjemný gól do šatny, o který se postarali centrující Vaculík a skórující Mešanovič. A v 82. minutě mohli domácí náskok navýšit. Kryštůfek ale na zadní tyči bránu minul.

A otřepané pravidlo nedáš-dostaneš se znovu potvrdilo. Hned v následujícím útoku se totiž domácí obranou probil Bartošák a přízemní střelou zařídil Slovanu alespoň bod. Přesto tým z Podještědí přepustil třetí příčku Mladé Boleslavi, která v sobotu rozstřílela Slovácko.

Sparta s Klokany potíže neměla

Sparťané zaváhání svých soků dokonale zužitkovali. Proti Klokanům hráli už od 24. minuty v početní výhodě, když červenou kartu viděl Bartek. A v samotném závěru první půle Pražané přesilovou hru využili. Po centru Marečka z pravé strany skóroval Lafata.

Druhý gól přidal ve druhé půli Fatai, který podobně jako Lafata proměnil centr, tentokrát z levé strany od Krejčího. Dvacet minut před koncem zápasu pak Fataie vystřídal Litsingi a hlavou stanovil na konečných 3:0.

Fotbalová Synot liga - 11. kolo:
Brno - Plzeň 1:0
Branka: 55. Řezníček z pen.
Jihlava - Liberec 1:1
Branky: 43. Mešanovič - 84. Bartošák.
Sparta - Bohemians 1905 3:0
Branky: 45.+2 Lafata, 56. Fatai, 87. Litsingi.

Reklama

Související témata: