Hlavní obsah

Druhá facka pro Plzeň. Musím s kluky důrazně promluvit, plánuje Krejčí

Po prohře v Evropské lize na hřišti Rapidu Vídeň si plzeňští fotbalisté připsali nečekanou ztrátu i v nejvyšší domácí soutěži. Po mdlém výkonu zejména v prvním poločase padli také v Brně (0:1), které zdolalo Viktorii před svými fandy po dlouhých deseti letech. Tři body zařídil Zbrojovce proměněnou penaltou útočník Řezníček.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí bude muset svým svěřencům důrazně promluvit do duše.

Článek

„Dostali jsme bohužel druhou facku během několika dní. Chtěli jsme nezdar z Vídně napravit a přitom nám na začátku střetnutí chybělo větší zaujetí pro hru. Domácí hráli s mnohem větším nasazením," štvalo kapitána Plzně Václava Procházku. Jeho týmu nepomohlo ani výrazné zlepšení po změně stran. „Vypracovali jsme si řadu nadějných situací, avšak bohužel jsme netrefovali vůbec bránu," ulevoval si.

Rovněž kouč obhájců titulu Karel Krejčí těžko skousával premiérovou ligovou porážku od svého příchodu k mužstvu. „Jsem strašně zklamaný z výsledku i výkonu. Důraz Brna na nás stačil. My jsme se znovu přesvědčili, že nestačí zapnout na plné obrátky jen třeba půl hodiny. Musím si s kluky před důležitým zápasem se Spartou důrazně promluvit a i oni sami by si měli společně vyříkat, proč momentálně prožíváme složité období," plánoval Krejčí, který se nevymlouval na náročný program posledních týdnů. „Hráči jsou profíci. Máme široký kádr, měli by to zvládnout," tvrdil.

Jeho brněnský kolega Václav Kotal našel naopak pro svůj celek jen slova chvály. „Kluci dodrželi do puntíku taktiku. Povedlo se nám eliminovat postupný útok Plzně a naopak my jsme hrozili z rychlých brejků. K vítězství nám pomohla i trocha štěstíčka, ale je zasloužené," domníval se Kotal, který se ve svém jubilejním 150. utkání na prvoligové lavičce poprvé radoval z triumfu nad Viktorií. A to navzdory tomu, že postrádal nemocného špílmachra Zavadila. „Už v minulosti jsme párkrát prokázali, že jsme schopni podat dobrý výkon i bez něho," tvrdil.

Oslavovaným brněnským hrdinou se stal Jakub Řezníček, který se stoickým klidem překonal za faul Kopice na Briganta na začátku druhé půle z pokutového kopu Kozáčika. „Věřil jsem si. Tři body jsme ovšem brali především díky výtečné defenzívě. Kluci vzadu obstáli na jedničku," pochválil spoluhráče. „Jsem šťastný, vydolovali jsme s Plzní hrozně cenné body. Jsem maximálně spokojený," liboval si Řezníček.

Reklama

Související témata: