Hlavní obsah

Rivalita se Spartou viktoriány elektrizuje. Těší se na duel evropské úrovně

Hlavy dolů? Kdepak, fotbalisté Plzně vědí, že po porážce ve Vídni a v Brně teď přichází ideální zápas, v němž se mohou rehabilitovat. Pokud totiž doma zdolají Spartu, znovu se bodově dotáhnou na svého největšího rivala a vše jim bude u fanoušků odpuštěno. Zápas Viktoria - Sparta se hraje v neděli od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral (vlevo) a Michal Breznaník ze Sparty.

Článek

Jak říká kanonýr týmu Michal Ďuriš, za dané konstelace po dvou porážkách je právě Sparta pro viktoriány ideálním soupeřem.

„Můžeme dokázat, na co máme a odrazit se opět k úspěchům," věří si slovenský střelec a spoluhráči se s ním shodují. Očekávají bitvu na evropské úrovni.

„Zápasy se Spartou jsou přece jen trochu odlišné od ostatních. Určitě to bude opět výjimečné utkání," těší se v rozhovoru pro klubové stránky obránce František Rajtoral.

„Je to pro nás určitě největší utkání, které v české lize hrajeme. Specifický zápas v tom, že oba týmy jsou velkými rivaly. Bude mít náboj pro hráče i fanoušky," přidává se záložník Patrik Hrošovský.

Doma chtějí mít režii

Letenským na rozdíl od Plzně minulý týden vyšel. Přivezli si cenný bod ze Schalke a výhrou v derby nad Bohemians pak rivalovi odskočili o tři body.

„Jejich výsledky samozřejmě znám. Nicméně v neděli čekám v Doosan Areně hodně vyhecovaný zápas a snad bude v naší režii. Nám sice poslední zápasy nevyšly, ale věřím, že jsme natolik silní a poučili se. Do utkání se Spartou půjdeme v dobré, bojovné a odhodlané náladě," ujišťuje Rajtoral.

„Nějaké zápasy Sparty jsem viděl nebo četl, jak jim to jde. Ale speciální pozornost jim určitě nevěnuju. Nedá se říct, že by měli jednu velkou osobnost. Určitě David Lafata je velká zbraň, daří se také Fataiovi. Ale musíme si dát pozor na celý tým, v tom je síla Sparty," poukazuje Hrošovský.

Reklama