Hlavní obsah

Sedmička ligových týmů bude ladit formu na jaro na Kypru

Dle zažitých zvyklostí se bude odvíjet zimní příprava šestnácti prvoligových fotbalových týmů před únorovým startem jarní části nejvyšší soutěže. Její vrchol, herní soustředění na přelomu ledna a února, absolvuje hned sedm mužstev na Kypru. Na tradiční destinaci zamíří ligový lídr z Liberce, druhé Teplice, Olomouc, Jablonec, Mladá Boleslav, Příbram a Most.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Prvoligoví fotbalisté zamíří za lepšími terény do zahraničí.

Článek

Sparťané zatím ještě zvažují, kam vyjedou ladit formu. Svěřenci kouče Stanislava Grigy zamíří zřejmě do Španělska, ale ve hře prý zůstává i Portugalsko.

Pražská Slavia neučinila výjimku a tradičně vyrazí do turecké Antalye, fotbalisté ostravského Baníku zase otestují podmínky v severoitalském Convercianu. Brňané odjedou do Rakouska, kam se s největší pravděpodobností vypraví i ligový nováček z Jihlavy. Slovácko zatím vybírá z nabídek z Kypru, Španělska a Turecka.

Se skromnějšími podmínkami se budou muset spokojit plzeňští a zlínští fotbalisté, kteří pojedou na Slovensko do Sence respektive Zlatých Moravců. Blšanští jako obvykle zůstanou věrni svému tréninkovému centru mezi severočeskými chmelnicemi.

Dovolená do konce ledna

Prvoligoví fotbalisté si nyní užívají dovolenou, která jim skončí na začátku ledna. Následovat bude mezi hráči neoblíbený blok věnovaný nabírání fyzické kondice v tuzemských střediscích. Výjimkou je soustředění teplických hráčů v německém Altenbergu.

Sparťané se ve Františkových Lázních potkají s libereckými rivaly, kteří letos vyměnili tradiční soustředění v Jizerských horách na běžkách za kondiční přípravu na západě Čech. Slavia, Olomouc a Jablonec shodně zvolily Špindlerův Mlýn, Blšany zase Janov u Jablonce nad Nisou. Ostravský Baník, Zlín a Brno absolvují kondiční soustředění na jihu Moravy v Břeclavi či Luhačovicích. Příbramští vyrazí na Šumavu.

Také letos většina týmů vsadí v domácích podmínkách na přípravu na umělých trávnících třetí generace. Tradičního Tipsport Cupu, který se bude hrát premiérově ve čtyřech základních skupinách v Praze, Mladé Boleslavi, Mostu a Kunovicích, se zúčastní hned jedenáct ligových mužstev.

Reklama