Hlavní obsah

Silná čtyřka proti sobě. Favority víkendových taháků jsou Plzeň a Sparta

Praha

Český fotbal si vychutná ligový supervíkend. Lídr tabulky Sparta nastoupí na hřišti čtvrtého Liberce a druhá Plzeň přivítá Mladou Boleslav. Podle bookmakerů domácích sázkových kanceláří by měli mít větší šanci na zisk tří bodů fotbalisté Sparty a Plzně. Věří hlavně Viktorii, pro kterou navíc mluví domácí prostředí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral během utkání se Spartou.

Článek

Fanoušci se těší, půjde o čelo tabulky. Možná trochu překvapivě vysoký kurz vypsal Tipsport na výhru Mladé Boleslavi v Plzni. Má vysokou hodnotu 5,65, na vítězství domácích lze sázet v kurzu 1,58. Boleslav přitom poslední dobou zásobuje talenty reprezentaci a svými výsledky je už jen dva body za jinak suverénní dvojicí Sparta - Plzeň.

„Plzni, když teče do bot, tak zatím vždy dokázala v lize zabrat a napravit pošramocený dojem, třeba z duelů Evropské ligy proti Rapidu Vídeň," poukazuje bookmaker kanceláře Petr Urbanec.

Konkurenční Victoria Tip vidí zápas podobně - 1,59 na výhru Plzně a 5,08 na Mladou Boleslav.

„Oba týmy disponují velkou útočnou silou a Mladá Boleslav nastřílela nejvíc gólů v celé lize. Plzeň je však doma velice silná a v lize na svém stadiónu body nerozdává. Boleslav ale naposledy ve Štruncových sadech vyhrála, a pokud se opět prosadí Magera se Skalákem, bude to pro Viktorku nesmírně těžký duel," avizuje hlavní bookmaker Michal Navrátil.

Oslabený Slovan doma na Spartu umí

Velké utkání se očekává také v Liberci. Tam už je kurzový rozdíl daleko menší. U Tipsportu výhra Liberce 3,20 - výhra Sparty 2,17. „Liberec prožívá snovou sezónu a jeho motivace porazit hvězdnou Spartu je mimořádná," komentuje vcelku vyrovnané kurzy Urbanec.

U Victoria Tipu lze sázet 3,55 na výhru Slovanu a 1,96 na vítězství Letenských. „Sparta přijede do Liberce jako lídr tabulky, kterému se daří i střelecky. Ke všemu bude muset odčinit pohárovou prohru z Pardubic. V její prospěch také hraje fakt, že fotbalisté, které poslala do Liberce na hostování, nemohou nastoupit, což bude domácí nejvíce bolet v případě brankáře Koubka," poukazuje Navrátil. „Sparta ale nezvládá klíčové ligové zápasy, což ukázalo derby na Slavii a utkání v Plzni. Liberec doma na Spartu umí a oslabení o zapůjčené hráče může Slovan vyhecovat ke kvalitnímu výkonu," dodává.

Reklama