Hlavní obsah

Olomouc - Dukla 0:0Olomouc po bezgólové remíze s Duklou ztratila doma další body a je už čtrnáctá

Olomouc

Olomouc opět pod koučem Václavem Jílkem podala v duelu s pražskou Duklou solidní výkon, ale stejně jako v předchozích zápasech doplatila na mizernou efektivitu, po remíze 0:0 ztratila další dva body a v tabulce se propadla na čtrnácté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Miloš Buchta (ilustrační foto).

Článek

„Čekali jsme ofenzívnější, otevřenější Duklu, ale přijel sem hlavně v obraně velmi dobře organizovaný, kompaktní tým. Co se týká nás, tak mě moc mrzí, že jsme si za celý zápas nevytvořili ani jednu vyloženou šanci. Určitě jsme mohli být hladovější. V předfinální fázi nám však chyběla pořádná přihrávka. Asi je to nekvalitou," tvrdil olomoucký lodivod.

Oba celky začaly hodně nervózně. Hráči často chybovali, a tak vázly kombinace. O trochu přesnější, ale i aktivnější, byli přece jen domácí. První se do šance dostal Falta, kterého ve 13. minutě našel na hranici šestnáctky Šindelář. Olomoucký záložník ale bránu netrefil. O šest minut později odcentroval zprava Vašíček, na míč si vyskočil Petr, parádně hlavičkoval, avšak gólman Rada čaroval a svůj tým parádním zákrokem podržel.

Dukla se poprvé osmělila až v 26. minutě, když po rychlém brejku z 18 metrů pálil Krmenčík. Buchta si ale z jeho nepříliš tvrdou ranou poradil. Sigma pak dál měla územní převahu a její tlak se stupňoval. Většina jejích akcí s výjimkou několika rohů však končila už před šestnáctkou. Na bránu vystřelil až v 42. minutě Falta, Rada se však překvapit nenechal.

Domácím chyběla myšlenka

Po přestávce Hanáci dál zvyšovali obrátky a vytrvale útočili. Zadáci Dukly často jejich akce zastavovali s vypětím všech sil a jen za cenu faulů. Ve finální fázi ale domácím pořád chyběla myšlenka. Střely na bránu nepřicházely. Nadějně vypadala jen ta Halenárova ze 76. minuty, ale byť byla prudká, skončila nad břevnem.

Dukla se ve druhé půli téměř nedostala z vlastní poloviny, přesto to byla ona, kdo měla ke gólu nejblíže. Pět minut před koncem po rychlém kontru měl na hlavě tři body střídající Přikryl, ale selhal a ani on se mezi tyče netrefil. Utkání tak skončilo asi spravedlivou remízou.

„Je to tak. myslím, že odpovídá dění na hřišti. Sigma sice byla aktívnější, měla několik slibných závarů, ale nakonec jsme se mohli radovat my. Chybělo jen více štěstí," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel s tím, že na Hané se jeho tým chtěl v tabulce posunout více.

„K tomu ale jen poctivost a bojovnost nestačí. Musíte dát i nějaký gól. K tomu jsme však až na tu jednu výjimku měli daleko. Problém byl ve středu pole, kde jsme strašně často zbytečně ztráceli míče," měl jasno Kozel.

Odpoutat se od samého dna chtěl i Sigma. „Bohužel, místo toho jsme předposlední. Pořád ale věřím, že práce, kterou jsme po mém příchodu k týmu začali, ovoce přinese, efektivita, kterou nemáme přijde a my půjdeme nahoru," dodal Jílek.

14. kolo fotbalové Synot ligy:
Sigma Olomouc - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Proske - Blažej, Nádvorník. ŽK: Hubník, Vepřek - Marek Hanousek, Čajič. Diváci: 3439.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis (89. Plšek), Houska, Petr, Šindelář, Falta (84. Malec) - Vašíček (69. Halenár). Trenér: Jílek.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Čajič (90. Daniel Tetour), Marek Hanousek, Považanec - Berger (72. Přikryl), Krmenčík (82. Beauguel), Jakub Mareš. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: