Hlavní obsah

Malec se trenérovi odvděčil dvěma brankami. Bude větší klid, říká olomoucký útočník

Olomouc

Slovenský útočník Tomáš Malec toho zatím za olomouckou Sigmu moc nenahrál. Proti Slovácku mu však kouč Václav Jílek dal důvěru v základní sestavě a ten se mu odvděčil, když dvěma góly duel týmů ze spodních pater tabulky rozhodl.

Foto: Sigma Olomouc

Fotbalisté Olomouce se radují z výhry nad Slováckem.

Článek

V takovém souboji mohou mít vaše trefy obzvlášť velkou cenu.

Je to fascinující. Potřebovali jsme vyhrát a to se povedlo. Zkrátka paráda. Máme tři nesmírně důležité body, to nás může nakopnout. A že jsem se prosadil zrovna já? Příště to může být kdokoli jiný. Podstatné je, že jsme uspěli. Doufám, že takhle budeme vyhrávat i dál.

Na základní sestavu jste čekal hodně dlouho. Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte?

Ve čtvrtek. Poznal jsem to z toho, jak jsme trénovali standardky. Poctivě jsem se připravoval, věřil jsem, že to může být moje šance. A ta opravdu přišla. Předtím jsem měl zraněné koleno, a když jsem se dal do kupy, trenér se rozhodl počkat a vybral si ten správný moment. Říkal mi, ať nemám nohy svázané a rvu se. Já jsem si to vzal k srdci a vyšlo mi to náramně.

První gól jste vstřelil z hodně složité situace...

Před bránou byla menší skrumáž, míč šel na přední tyč, odrazil se ke mně a já, i když přede mnou bylo několik hráčů, to zkusil napálit a podařilo se. Byl to takový můj instinkt. Vedení 1:0 nám hodně pomohlo, v defenzívě totiž kluci hráli výborně.

Byl jste určen i na penaltu?

Určený nikdo nebyl. Už když ji sudí písknul, věděl jsem, že si balón vezmu. Věřil jsem si. Normálně to kopu, kam chodí gólmani. Tentokrát jsem ale čekal, až se Heča pohne. Když si vybral stranu, poslal jsem to na druhou.

Co výhra nad Slováckem pro Sigmu znamená?

Především větší klid. Přece jen, dlouho jsme nevyhráli a bylo to znát. Víme, že boj o záchranu bude ještě nesmírně tvrdý. Ale věříme, že teď přijde jistota, sebevědomí a samozřejmě i výsledky.

Reklama

Související témata: