Hlavní obsah

Žádné Kanárské ostrovy, ale Nymburk! Jablonecký trenér Frťala zrušil soustředění v teple

Praha

Soustředění na Kanárských ostrovech zrušil trenér fotbalistů Jablonce Zdenko Frťala. Severočeši měli po srazu první lednové pondělí absolvovat týdenní přípravu v domácích podmínkách a následně vyrazit na deset dnů do tepla. Nový kouč však pobyt na jihu Evropy zrušil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zdenko Frťala zrušil soustředění na Kanárských ostrovech.

Článek

„Podle původního plánu měl Jablonec stejně jako v minulé sezóně absolvovat dva přípravné kempy v teple. Pobyt na Kanárských ostrovech jsme se však rozhodli zrušit a vyrazíme do Nymburka," oznámil Frťala, který už se zapojil do příprav v novém klubu, byť ještě do čtvrtka je pracovně vázán v druholigovém Varnsdorfu.

„Nešlo o nějakou vynucenou změnu z důvodů finančních úspor. Na přelomu ledna a února pojedeme na Atlantic Cup do Portugalska a v domácích podmínkách bychom byli jen osm dnů. Se sportovním ředitelem Ivanem Horníkem jsme se shodli, že zvolená varianta představuje vhodnější formu, jak poznat kádr z hlediska odolnosti hráčů, jejich morálky a charakteru," vysvětlil rozhodnutí Frťala.

Pětačtyřicetiletý rodák z Nitry, který zaujal po nevydařeném podzimu ambiciózního klubu místo odvolaného Jaroslava Šilhavého, zatím neplánuje žádné změny v kádru. „Znám mužstvo víceméně z televize. Nemám důvod dělat nějaké revoluce v kádru. Samozřejmě se všechno bude vyvíjet na základě tréninku a přístupu jednotlivých borců. Zima je v tom výhodnější, byť příprava je krátká. Každý si píše svůj příběh sám. Dva týdny si nechám, abych mohl hráče poznat. Pak vyhodnotíme, zda jsou všichni schopní nosit dres Jablonce," prohlásil Frťala.

Novicové budou spíš z juniorky

S novým sportovním ředitelem Horníkem už však řešil možnost doplnění kádru. „Žádná velká jména by fanoušci čekat neměli. Dvakrát jsme s panem Horníkem seděli a určitě situace nestojí tak, že čtvrtého ledna bude na prvním tréninku pět nových hráčů. Spíše se zaměříme na začlenění dvou či tří kluků z juniorky," upřesnil Frťala.

Momentálně pracuje na dvou frontách, a tak se těší na blížící se vánoční svátky. „Ve Varnsdorfu máme dvoutýdenní mezicyklus, ale nemám s tím žádný problém. Tam je nynější práce o fyzickém tréninku, zatímco v Jablonci jde spíše o kancelářskou práci. Je to atypické, ale vše lze skloubit bez sebemenších potíží," prohlásil Frťala.

„Každopádně poslední týden byl poměrně hektický, a tak se těším na svátky více než v minulých letech. Budu s rodinou, tři čtyři dny úplně vypnu. Ale že bych se až do prvního tréninku odstřihnul od fotbalu, to si neumím představit. S jabloneckými kolegy budeme určitě ve spojení minimálně přes telefon."

Reklama