Hlavní obsah

Nejbizarnější přestup roku! Hušbauer jde ze Sparty do Slavie a sešívané zdraví z New Yorku

Aktualizováno

Musí očekávat třaskavé reakce z obou táborů nesmiřitelných rivalů. Přesto se odhodlal k přestupu, který je na české fotbalové scéně nejbizarnější za poslední dobu. Záložník Josef Hušbauer odešel ze Sparty do Slavie! Pětadvacetiletý záložník v Edenu podepsal smlouvu do června 2019. Sparta o odchodu svého odchovance informovala na internetových stránkách. Hušbauer už slávistické fanoušky pozdravil na videu z New Yorku. Sešívaní by za něj měli zaplatit okolo 15 miliónů korun.

Vzkaz Josefa Hušbauera fanouškům Slavie.Video: Slavia.cz

 
Článek

Dějí se to věci. Sparta už představila své první dvě zimní posily, Ondřeje Mazucha a Zahustela. A teď dopřála radost také rivalské Slavii, s níž se otevřeně pere o služby reprezentanta Josefa Šurala z Liberce.

Josef Hušbauer odchází z Letné rovnou do Edenu!

„Ahoj, zdravím vás z New Yorku. Chtěl bych popřát všem slávistickým fanouškům šťastný, veselý a hezký Nový rok. Věřím ve společnou úspěšnou budoucnost," usmívá se záložník na videu z rušné americké metropole ve zdravici, kterou Slavia zveřejnila na svých stránkách.

To je tedy gól. „Do Plzně a do Slavie bych nikdy nešel," ujišťoval Hušbauer ještě nedávno v době, když byl hvězdou týmu a nejlepším střelcem domácí ligy.

Rozhodila ho epizoda v Cagliari

V ročníku 2013/14 se stal kanonýrem soutěže s 18 góly, což byl rekord v podání záložníka. Spartě pomohl k double, letos v lednu ovšem odešel na hostování do italského Cagliari, kde si příliš nezahrál.

V létě se rád vrátil na Letnou, jenže do bývalé formy se nedostal a většinou jen střídal.

„Některým hráčům jsme rovnou řekli, že by u nás nebyli na jaře tak vytížení a bude tedy lepší, aby si našli jiné angažmá," avizoval člen sparťanského představenstva Jakub Otava na téma Hušbauer.

Chce znovu nastartovat kariéru

„Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych jí pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má," těší se Hušbauer na slávistickém webu.

Vedle Sparty si zahrál ligu i za Žižkov, Příbram a Ostravu, celkem odehrál 161 zápasů a dal 40 branek. A není tak zarytým klubistou, aby si z pikantní změny dresu dělal vrásky.

„Sparta a Slavia jsou velcí rivalové, ale já to beru tak, že přišla nabídka ze Slavie, která chce hrát určitě vysoko. Takže pro mě nebylo co řešit," má jasno novopečený slávista.

Velká posila, věří Uhrin

Jako sparťan dal v derby jeden gól. Sešívaní doufají, že v opačném gardu bude ještě úspěšnější.

„Jsem moc rád, že se nám povedlo dotáhnout příchod první zimní posily. Josef má v sobě potenciál, který náš tým ve středu hřiště potřebuje. Věřím, že bude pro Slavii platnou posilou a pomůže týmu," libuje si generální ředitel David Trunda.

„Získali jsme kvalitního ofenzivního hráče. Měl velmi vydařenou sezónu, kdy dal v lize osmnáct gólů a celkově má na svém kontě 40 ligových branek, což je na záložníka hodně. Já pevně věřím, že nám pomůže," těší se také trenér Dušan Uhrin mladší.

Do Edenu směřuje i Lukáš Železník, útočník Zlína.

Reklama