Hlavní obsah

Užíval si Ligu mistrů, pak spadl na dno. Bystroň si touží ještě někdy zahrát fotbal

Olomouc

Dvouletý trest za doping, poté dvě operace křížových vazů, po druhém zákroku navíc trombóza. Během čtyř let na jednoho až příliš. Vlastní neopatrností i nepříznivým osudem stíhaný fotbalový obránce Olomouce David Bystroň se však pere statečně dál. Jinou variantu než návrat na trávníky si nepřipouští.

Foto: Petr Horník

Fotbalista David Bystroň.

Článek

„Mám silnou vůli, žene mě touha zahrát si ještě fotbal. Jestli to bude liga, neřeším, prioritou pro mě nyní je, abych se dal do kupy," říká brzy 34letý Bystroň.

Poznal, jaké je to být na vrcholu: s Plzní vyhrál ligu, v Lize mistrů čelil hvězdám Barcelony. Před čtyřmi lety však dopadl na dno – po zápase Champions League v Borisově neprošel dopingovou kontrolou. Zůstal na něm přikovaný i po vypršení trestu, pár dnů poté si totiž přetrhl vaz v koleni a následovala půlroční pauza.

Diagnóza ho vylekala

Smůla jej ale neopustila ani po přestupu na Hanou. V uplynulé sezóně sice Sigmě pomohl zpátky do Synot ligy, jenže v létě mu praskl operovaný vaz. „A aby toho nebylo málo, šest týdnů po zákroku jsem dostal trombózu do lýtka. Diagnóza mě vylekala, navíc mi bylo jasné, že rekonvalescence se prodlouží," podotýká Bystroň, který se upíná k 26. lednu. To podstoupí kontrolní vyšetření, jehož závěry budou mít zásadní vliv na jeho fotbalovou budoucnost.

„Snad už bude všechno v pořádku a lékaři mi dovolí trénovat. Zatím jsem jen rehabilitoval a lehce běhal. Není nic příjemného chodit měsíce na stadión a sledovat, jak kluci hrají. Na druhou stranu, když jsem zvládl dva roky bez fotbalu kvůli dopingu, tohle už mě tolik nerozhodí," dodává Bystroň.

K poslednímu ligovému zápasu nastoupil v prosinci 2011, celkem má na kontě 249 startů. „Rád bych přidal jubilejní, 250. Čekám na něj už dlouho," podotýká Bystroň, který ani dlouhých přestávek nevyužil k opatření řidičského průkazu.

„Řidičák pořád nemám, tyto věci mě nikdy nebraly. Chodím pěšky, což se ale při rekonvalescenci hodí," doplňuje s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články