Hlavní obsah

Slavia - Táborsko 3:1Sešívaní zdolali druholigového soupeře, skóre uzavřel novic Linhart

Nymburk
Aktualizováno

Kondiční soustředění v Nymburce si konečně zpestřili také přípravným duelem. Fotbalisté pražské Slavie v něm porazili druholigové Táborsko 3:1 a kouč Uhrin může být spokojený, že většina z řady nových posil se rychle zapisuje do listiny střelců. Tentokrát si první trefu odbyl útočník Linhart, který po gólech Vukadinoviče a Zmrhala uzavřel skóre pátečního zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin během utkání s Příbramí.

Článek

Jestli něco stálo v Nymburce za vidění, pak určitě první gól. Miljan Vukadinovič zachytil pět minut po přestávce chybnou rozehrávku soupeře, udělal kličku stoperovi a pak míč suše dloubl přes gólmana krásným lobem do branky.

Slavia v zimě získala již osm posil, nicméně domorodci v sešívaném dresu jim nechtějí své místo přenechat zadarmo. Dokladem byla i Zmrhalova trefa k tyči. Táborsko pak snížilo a skóre v poslední minutě uzavřel Zdeněk Linhart, mladá posila z Českých Budějovic.

Poprvé si za Pražany zachytal brankář Jiří Pavlenka. Kvůli drobným zdravotním problémům nechal kouč Uhrin naopak odpočívat další z posil Lukáše Železníka, kanonýra Milana Škodu a záložníky Jana Štohanzla, Karla Pitáka a Levana Keniju.

Červenobílí v Nymburce pomalu končí, sobotní duel s Chrudimí už sehrají od 11:00 doma v Edenu. Osm posil jim momentálně stačí. „Udělali jsme Mihalíka ze Slovenska, v tuto chvíli žádné další příchody nejsou aktuální. Spíše ještě nějací hráči odejdou. Mužstvo budeme dávat ještě dohromady, ve finále chceme mít kádr pětadvaceti hráčů," avizuje kouč Dušan Uhrin.

Přípravné fotbalové utkání v Nymburce:
Slavia Praha - MAS Táborsko 3:1 (0:0)
Branky Slavie: 50. M. Vukadinovič, 69. Zmrhal, 90. Linhart.
Sestava Slavie - I. poločas: Berkovec - Bořil, Bílek, Deli, T. Jablonský - T. Souček - Vošahlík, Hušbauer, Černý - Mešanovič, Kuchta.
II. poločas: Pavlenka - Holík, Latka, Frydrych, Kodr - Mikula, Barák, T. Souček (61. D. Souček), Zmrhal - M. Vukadinovič, Linhart. Trenér: Uhrin ml.
Fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Mladá Boleslav):
FC Hradec Králové - FK Varnsdorf 1:2 (0:0).
Tabulka:
1.Mladá Boleslav330014:09
2.Varnsdorf21012:23
3.Hradec Králové31025:113
4.Pardubice20022:100

Reklama

Související témata: