Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie nabírají fyzickou kondici v Krkonoších

ŠPINDLERŮM MLÝN

Přestože zima je v plném proudu a lanovky na krkonošských svazích jsou v plné permanenci, fotbalisté Slavie Praha mají na horách jiné starosti. Pod vedením kouč Karla Jarolíma polykají ve Špindlerově Mlýně tvrdé tréninkové dávky před jarní částí sezóny, v níž chtějí útočit na nejvyšší příčky v lize a navíc je čeká start ve třetím kole Poháru UEFA.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slavie Praha před zápasem s AS Monako

Článek

Přechodný domov našli hráči třetího mužstva ligové tabulky na Švýcarské boudě, 800 metrů nad mořem. Trenér Jarolím své svěřence nešetří. "Čeká nás náročné jaro, zde získaná fyzická kondice bude důležitá," řekl dnes kouč novinářům.

Na úvod si Jarolím otestoval hráče na běžkách a podle jejich schopností kádr rozdělil na dvě časti. Jedna absolvuje klasické výběhy, druhá běžky. K nejzdatnějším běžkařům patří Holeňák, Zábojník, Vlček a mladíci Janda a Suchý, který se chystá na stáž do anglického Tottenhamu. Boj na sněhu usnadňuje fotbalistům servisman, který jim připravuje lyže. "To je naše štěstí, jinak bychom se snad utrápili," uvedl asistent trenéra Miroslav Janů.

Kdo nemá rád lyže, běhá po svých

Naopak Latka, Piták, Gedeon, či Brazilec Adauto mezi milovníky úzkých prkýnek nepatří. "Proto je raději nechám běhat po svých," řekl trenér Jarolím. Každodenní příprava se skládá ze dvou tréninků, navíc kouč občas přidá tělocvičnu a večer absolvují hráči regeneraci a plavání v bazénu.

Letošní příprava je pro slávisty oproti jiným letům podstatně kratší, neboť již 16. února je čeká první zápas třetího kola Poháru UEFA proti Palermu. "I tak budeme připraveni dobře. Přípravné období jsme tomu přizpůsobili," uvedl Jarolím, který má zatím k dispozici stejný kádr jako na podzim. Navíc jsou v něm jen tři hráči z mládežnických týmů Slavie Janda, Held a Pekhard.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články