Hlavní obsah

Střihavka: Cítil jsem, že mě v Ostravě chtějí

Působiště změnil v zimě útočník David Střihavka. Z Blšan zamířil na sever Moravy a upsal se Ostravě. Baník o Střihavku hodně stál, silná konkurence na hrotu útoku Střihavku neděsí. "Cítil jsem, že mě v Ostravě hodně chtějí," říká Střihavka v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak se rodil váš přestup na opačný konec republiky?

O zájmu Baníku jsem věděl asi tři týdny. Zpočátku se vyptávalo víc klubů, ale z Ostravy to bylo nejkonkrétnější. Pak se do toho přidala ještě Slavia, ale v posledním týdnu jsem už tak na devadesát procent věděl, že kývnu Baníku.

Proč jste s manažerem Chovancem upřednostnili Baník?

Byl jsem v kontaktu s majiteli klubu, hodně mi volal i trenér Hapal a ubezpečil mě, že bych se mu do koncepce hodil. Prostě jsem cítil, že mě v Ostravě hodně chtějí.

Nebylo to velké riziko? Vyrůstal jste ve Spartě, kterou v Ostravě fanoušci zrovna moc nemilují...

Přiznám se, že se mi to honilo hlavou. Snad to nebude problém. Kromě toho se ani za odchovance Sparty nepovažuji, hrával jsem tam nějaké čtyři roky. Navíc jsem se s letenským klubem při odchodu nerozcházel zrovna v dobrém.

V Baníku působí útočníci Lukeš, Žůrek, Zeher, teď už znovu i Varadi. Čím to, že vás neodradil ani boj s konkurencí?

Když se chystáte přestoupit, tak sčítáte plusy a minusy. Mně vycházely u Baníku plusy skoro ve všem, i konkurenci vnímám jako nutnost dál na sobě pracovat.

Máte být náhradou za Papadopulose. Jste připraven na tlak?

Říká se, že jsem přišel místo Papadopulose, ale já to tak nevidím. Bavil jsem se o tom s trenérem Hapalem. Jsem trochu jiný typ útočníka. On to ví, i proto si mě vybral.

Co vás ještě táhlo do Ostravy?

Že je to sportem žijící město. Je tady špičkový fotbal i hokej, lidé na sport chodí a to je super.

Město jako takové ale příliš dobrou pověst nemá.

Já na to nedám. Navíc moje přítelkyně Lucka to tu zná a do Ostravy ji to lákalo. Snad se jí povede dokončit školu a budeme tady společně.

Přijetí do týmu vás čeká na soustředění v Břeclavi. Koho z nových spoluhráčů znáte?

Věřím, že vše proběhne v pohodě. Na srazech mládežnických reprezentací jsme se potkávali s Pavlem Bestou, Davidem Bystroněm, teď byl se mnou v Blšanech Michal Daněk.

Jste zvědav i na přijetí fanoušků?

Spíše se na ně těším. Občas sleduji i názory na internetu, takže jsem v obraze. Fandy Baníku znám z Blšan, tam měli nějaké připomínky, ale to je pryč. Vždycky jsem tvrdil, že jsou jedni z nejlepších u nás, ne-li úplně nejlepší. To, co se v Ostravě dělo v mistrovské sezóně, záviděl hráčům Baníku asi každý fotbalista.

S jakými ambicemi do nového působiště přicházíte?

Chci se prosadit do základu a hrát. Baník má dobře rozehraný domácí pohár, tak se zkusíme porvat o úspěch i tam. Samozřejmě bychom rádi hráli lépe i v lize, tým má podle mě na víc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články