Hlavní obsah

Parády ode mě nečekejte, culí se Zahustel po první trefě v rudém dresu

Sedmi podzimními góly vzbudil takovou pozornost, že se v zimě stěhoval z Mladé Boleslavi do Sparty. První trefu v rudém dresu si schoval na soustředění ve Španělsku. „Hezký pocit. Moc gólů levačkou přitom nedávám,“ poukázal reprezentant Ondřej Zahustel, když v Chiclaně vyrovnal náskok rumunského soupeře a zajistil Pražanům aspoň remízu 1:1 s Pandurií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Sparty Ondřej Zahustel během přípravného utkání s Borussií Dortmund.

Článek
Fotogalerie

Nemá ve zvyku s první trefou v novém mužstvu dlouho čekat. Za národní tým se trefil hned při svém debutu proti Srbsku. Ve Spartě pak ve čtvrtém přípravném duelu.

Trefa levačkou z hranice šestnáctky k tyči byla výstavní. Ondřej Zahustel přitom upozorňuje, že na podobné parády není zavedený. „Snad ještě nějaké góly přidám, ale moc takhle pěkných nedávám," culí se reprezentant v rozhovoru pro klubovou televizi.

Nikdo další už se k němu nepřidal. Sparta tak nevyužila převahu, která byla hlavně po přestávce výrazná.

„Od 20. minuty jsme na hřišti dominovali. Na pohled jsme hráli velmi dobře, ale měli jsme z toho vytěžit mnohem víc a vyhrát," hodnotí trenér Zdeněk Ščasný.

Bude z něj Kadeřábek

Sparťané jsou v golfovém resortu v Montecastillu ubytováni ve vilách - každá z nich má dva pokoje, které pojmou dva fotbalisty. Zahustel bydlí s brankářem Miroslavem Millerem, který také přišel na Letnou z Mladé Boleslavi. Sousedy jim pak ve vile 507 dělá dvojice Ondřej Mazuch a Petr Jiráček.

Proti Rumunům šli do akce oba parťáci, Miller do branky a Zahustel na pravý kraj obrany, ačkoliv v Bolce hrál záložníka.

„Únava z hrubé přípravy ustupuje, teď už se na tréninku věnujeme taktickým věcem. Na pravém kraji obrany se cítím čím dál tím líp, ale ještě mám na čem pracovat," líčí Zahustel.

„S cílem postavit ho na pravou stranu obrany jsme ho oslovili. Je to podobný typ jako Pavel Kadeřábek," opakuje Ščasný.

Mareček se porve s Váchou

O místo na pravém kraji obrany tak přichází jiný záložník Lukáš Mareček. Měl výtečný podzim a také v Chiclaně dal najevo, že o základní sestavu zabojuje.

„Proti Pandurii podal Mareček velmi dobrý výkon. O místo se porve s Lukášem Váchou a jeden z nich bude hrát," avizuje Ščasný.

Reklama

Související témata: