Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce odletěli do Turecka vyladit herní projev

S třiadvaceti hráči a bez dlouhodobě zraněného záložníka Denise Cany dnes fotbalisté Sigmy Olomouc vyrazili na herní soustředění do Turecka. Hanáci se tam ve třech přípravných zápasech utkají se Štětínem, Rabotničkami Skopje a rakouským FC Liefering, což je rezerva Salcburku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté prvoligového klubu SK Sigma Olomouc na prvním tréninku v novém roce.

Článek

Kouč Václav Jílek věnuje devět dnů na kvalitních terénech především herní složce, která v úvodu zimní přípravy často ustupovala fyzické přípravě. "Chceme se věnovat hlavně nějaké variabilitě, zařazení jednoho útočníka, dvou útočníků. Tak, abychom měli herní způsob proměnlivý s ohledem na soupeře, i vývoj utkání," řekl Jílek pro klubový web.

Další tréninkovou látkou budou standardní situace, se kterými podle Jílka Sigma v zimě měla problémy. "Musím říct, že nám zatím moc gólů nepřinesly, naopak v přípravě jsme z toho nějaké góly inkasovali. Takže je potřeba se tomu věnovat," řekl Jílek.

Olomouc v sobotu v prvním utkání změří síly se Štětínem, v úterý ji čeká Skopje a na závěr ji otestuje poněkud nevyzpytatelná rezerva Salcburku. "To je mladé běhavé mužstvo, takže to bude dobrá prověrka. Brali jsme dostupnost, která byla. Na druhou stranu, musíme si na rovinu říct, že my nedisponujeme jménem, které by bylo pro ostatní soupeře tak lákavé a zajímavé. Možná nejsou tak zvuční, ale nemyslím si, že by to byli soupeři, kteří nás neprověří," řekl Jílek.

Reklama

Související témata: